Capítulo de Libro
Microfluidic Glass Capillary Devices: An Innovative Tool to Encapsulate Lactiplantibacillus plantarum
Título del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients
Quintana, Gabriel Sebastian
; Gerbino, Oscar Esteban
; Gomez Zavaglia, Andrea
Otros responsables:
Gomez Zavaglia, Andrea
Fecha de publicación:
2021
Editorial:
Springer
ISBN:
978-1-0716-1648-2
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
In this chapter, a detailed preparation of W/O emulsions using microfluidic devices is presented. Soybean oil is proposed as continuous phase, and two hydrophilic polymers, sodium caseinate and alginate, are proposed as dispersed phases. This approach enables the controlled encapsulation of different cells and/or bioactive compounds.
Palabras clave:
MICROFLUIDIC
,
LACTOBACILLUS
,
ENCAPSULATION
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Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
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Citación
Quintana, Gabriel Sebastian; Gerbino, Oscar Esteban; Gomez Zavaglia, Andrea; Microfluidic Glass Capillary Devices: An Innovative Tool to Encapsulate Lactiplantibacillus plantarum; Springer; 2021; 69-77
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