Capítulo de Libro
Stability of Antioxidants Encapsulated in Freeze-Dried Prebiotic Matrices
Título del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients
Faroux, Juan Manuel; Ureta, María Micaela
; Gomez Zavaglia, Andrea
; Tymczyszyn, Emma Elizabeth
Otros responsables:
Gomez Zavaglia, Andrea
Fecha de publicación:
2021
Editorial:
Springer
ISBN:
978-1-0716-1648-2
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
In this chapter, a method for evaluating the ability of freeze-dried prebiotic matrices (e.g., fructo and galacto-oligosaccharides, FOS and GOS, respectively) to stabilize vitamin C is described. Sucrose, a well-known protective compound, can be used as a control. Storage conditions can also be investigated by equilibrating samples in atmospheres of saturated salts within 11% and 85% relative humidities.
Palabras clave:
PREBIOTIC MATRICES
,
ASCORBIC ACID
,
SUCROSE
,
RELATIVE HUMIDITY
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Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Faroux, Juan Manuel; Ureta, María Micaela; Gomez Zavaglia, Andrea; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Stability of Antioxidants Encapsulated in Freeze-Dried Prebiotic Matrices; Springer; 2021; 161-166
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