Capítulo de Libro
Encapsulation of Lactic Acid Bacteria in Sugar Matrices To Be Used as Starters in the Food Industry
Título del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients
Brizuela, Natalia Soledad
; Semorile, Liliana Carmen; Bravo Ferrada, Barbara Mercedes
; Tymczyszyn, Emma Elizabeth
Otros responsables:
Gomez Zavaglia, Andrea
Fecha de publicación:
2021
Editorial:
Humana New York
ISSN:
2662-950X
e-ISSN:
2662-9518
ISBN:
978-1-0716-1648-2
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
Encapsulation of bacterial cultures by freeze-drying enables the storage and distribution of microorganisms in a reduced volume, avoiding the necessity of using freezing temperatures. Here we describe the encapsulation by freeze-drying process of lactic acid bacteria in different sugar matrices (sucrose, trehalose, or maltodextrin) to be used in the food industry.
Palabras clave:
BACTERIAS DEL ACIDO LACTICO
,
SUGAR
,
FOOD INDUSTRY
,
ENCAPSULATION
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Citación
Brizuela, Natalia Soledad; Semorile, Liliana Carmen; Bravo Ferrada, Barbara Mercedes; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Encapsulation of Lactic Acid Bacteria in Sugar Matrices To Be Used as Starters in the Food Industry; Humana New York; 2021; 55-61
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