Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads

Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems

Santagapita, Patricio RomanIcon ; Mazzobre, Maria FlorenciaIcon ; Buera, Maria del PilarIcon
Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F.; Alamilla Beltrán, Liliana; Buera, Maria del PilarIcon ; Welti Chanes, Jorge; Parada Arias, Efrén; Barbosa Cánovas, Gustavo V.
Fecha de publicación: 2015
Editorial: Springer
ISBN: 978-1-4939-2577-3
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica

Resumen

The stability and controlled release of certain active substances (such as flavors, drugs, enzymes, essential oils, etc.) can be achieved through encapsulation. Ionically cross-linked hydrogels such as alginate- or alginate-chitosan-CaCl2 beads were proposed as suitable materials for encapsulation systems (Deladino et al. 2008; Han et al. 2008). Alginate beads coated with chitosan were used for encapsulation and release of different proteins (Coppi and Iannuccelli 2009; Zhou et al. 2010). Direct interaction between them forms beads with improved mechanical properties associated with reinforcement of bead structure due to chitosan binding to free alginate sites by cooperative ionic bounds (Deladino et al. 2008).
Palabras clave: Alginate beads , Trehalose , Encapsulation , Drying immobilization , Enzyme stability , Enzyme release , Transport mechanism , Chitosan
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 216.1Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/274268
DOI: http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4939-2578-0_28
URL: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4939-2578-0_28
Colecciones
Capítulos de libros(OCA CIUDAD UNIVERSITARIA)
Capítulos de libros de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA CIUDAD UNIVERSITARIA
Citación
Santagapita, Patricio Roman; Mazzobre, Maria Florencia; Buera, Maria del Pilar; Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads; Springer; 2015; 353-360
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Water and Food Appearance
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Buera, Maria del Pilar ; Farroni, Abel Eduardo; Agudelo Laverde, Lina Marcela - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Alamilla Beltrán, Liliana Buera, Maria del Pilar Welti Chanes, Jorge Parada Arias, Efrén Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Effect of relative humidity on shrinkage and color changes in dehydrated strawberry
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Agudelo Laverde, Lina Marcela ; Acevedo, Nuria ; Schebor, Carolina Claudia ; Buera, Maria del Pilar (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Effect of Water Content on Thermo-Physical Properties and Freezing Times of Foods
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical,Pharmaceutical and Food Systems
    Santos, Maria Victoria ; Vampa, Victoria Cristina; Califano, Alicia Noemi ; Zaritzky, Noemi Elisabet - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Buera, Maria del Pilar Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Caking Process and Microstructural Changes of Wall Materials Used in Spray-Drying Process
    Título del libro: Water Stress in Biological Pharmaceutical and Food Systems
    Porrás Saavedra, Josefina; Palacios González, E.; Yánez Fernández, J.; Mazzobre, Maria Florencia ; Buera, Maria del Pilar ; Alamilla Beltrán, L. (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro The role of water in the cryopreservation of seeds
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems
    Zaritzky, Noemi Elisabet - Otros responsables: Gutierrez Lopez, Gustavo Alamilla Beltrán, Liliana Buera, Maria del Pilar Welti Chanes, Jorge Parada Arias, Efren Barbosa Cánovas, Gustavo - (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Rheology and Stability of Citral/Sugar Microemulsions
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Sosa, Natalia ; Schebor, Carolina Claudia ; Pérez, Oscar - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Alamilla Beltrán, Liliana Buera, Maria del Pilar Welti Chanes, Jorge Parada Arias, Efrén Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES