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dc.contributor.author
Santagapita, Patricio Roman
dc.contributor.author
Mazzobre, Maria Florencia
dc.contributor.author
Buera, Maria del Pilar
dc.contributor.other
Gutiérrez López, Gustavo F.
dc.contributor.other
Alamilla Beltrán, Liliana
dc.contributor.other
Buera, Maria del Pilar
dc.contributor.other
Welti Chanes, Jorge
dc.contributor.other
Parada Arias, Efrén
dc.contributor.other
Barbosa Cánovas, Gustavo V.
dc.date.available
2025-10-30T10:47:55Z
dc.date.issued
2015
dc.identifier.citation
Santagapita, Patricio Roman; Mazzobre, Maria Florencia; Buera, Maria del Pilar; Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads; Springer; 2015; 353-360
dc.identifier.isbn
978-1-4939-2577-3
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/274268
dc.description.abstract
The stability and controlled release of certain active substances (such as flavors, drugs, enzymes, essential oils, etc.) can be achieved through encapsulation. Ionically cross-linked hydrogels such as alginate- or alginate-chitosan-CaCl2 beads were proposed as suitable materials for encapsulation systems (Deladino et al. 2008; Han et al. 2008). Alginate beads coated with chitosan were used for encapsulation and release of different proteins (Coppi and Iannuccelli 2009; Zhou et al. 2010). Direct interaction between them forms beads with improved mechanical properties associated with reinforcement of bead structure due to chitosan binding to free alginate sites by cooperative ionic bounds (Deladino et al. 2008).
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Alginate beads
dc.subject
Trehalose
dc.subject
Encapsulation
dc.subject
Drying immobilization
dc.subject
Enzyme stability
dc.subject
Enzyme release
dc.subject
Transport mechanism
dc.subject
Chitosan
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2025-10-29T13:36:34Z
dc.journal.pagination
353-360
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
Nueva York
dc.description.fil
Fil: Santagapita, Patricio Roman. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Mazzobre, Maria Florencia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Buera, Maria del Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4939-2578-0_28
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4939-2578-0_28
dc.conicet.paginas
700
dc.source.titulo
Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
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