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dc.contributor.author
Santagapita, Patricio Roman  
dc.contributor.author
Mazzobre, Maria Florencia  
dc.contributor.author
Buera, Maria del Pilar  
dc.contributor.other
Gutiérrez López, Gustavo F.  
dc.contributor.other
Alamilla Beltrán, Liliana  
dc.contributor.other
Buera, Maria del Pilar  
dc.contributor.other
Welti Chanes, Jorge  
dc.contributor.other
Parada Arias, Efrén  
dc.contributor.other
Barbosa Cánovas, Gustavo V.  
dc.date.available
2025-10-30T10:47:55Z  
dc.date.issued
2015  
dc.identifier.citation
Santagapita, Patricio Roman; Mazzobre, Maria Florencia; Buera, Maria del Pilar; Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads; Springer; 2015; 353-360  
dc.identifier.isbn
978-1-4939-2577-3  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/274268  
dc.description.abstract
The stability and controlled release of certain active substances (such as flavors, drugs, enzymes, essential oils, etc.) can be achieved through encapsulation. Ionically cross-linked hydrogels such as alginate- or alginate-chitosan-CaCl2 beads were proposed as suitable materials for encapsulation systems (Deladino et al. 2008; Han et al. 2008). Alginate beads coated with chitosan were used for encapsulation and release of different proteins (Coppi and Iannuccelli 2009; Zhou et al. 2010). Direct interaction between them forms beads with improved mechanical properties associated with reinforcement of bead structure due to chitosan binding to free alginate sites by cooperative ionic bounds (Deladino et al. 2008).  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Alginate beads  
dc.subject
Trehalose  
dc.subject
Encapsulation  
dc.subject
Drying immobilization  
dc.subject
Enzyme stability  
dc.subject
Enzyme release  
dc.subject
Transport mechanism  
dc.subject
Chitosan  
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2025-10-29T13:36:34Z  
dc.journal.pagination
353-360  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Nueva York  
dc.description.fil
Fil: Santagapita, Patricio Roman. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mazzobre, Maria Florencia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Buera, Maria del Pilar. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias; Argentina. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4939-2578-0_28  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4939-2578-0_28  
dc.conicet.paginas
700  
dc.source.titulo
Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems