Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

The role of water in the cryopreservation of seeds

Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems

Zaritzky, Noemi ElisabetIcon
Otros responsables: Gutierrez Lopez, Gustavo; Alamilla Beltrán, Liliana; Buera, Maria del PilarIcon ; Welti Chanes, Jorge; Parada Arias, Efren; Barbosa Cánovas, Gustavo
Fecha de publicación: 2015
Editorial: Springer
ISBN: 978-1-4939-2577-3
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Ciencias de las Plantas, Botánica; Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica

Resumen

Plant genetic resources are vitally important for human beings and the sustainability of the planet. Biodiversity conservation is the practice of protecting and preserving the abundance and variety of all species (Lambardi et al. 2004; Walters 2006). Neotropical ecosystems are submitted to constant pressure by human activity; in these ecosystems the number of plants at risk of genetic depletion or extinction and the loss of important genetic resources is continuously increasing. Preservation of plant biodiversity avoids the risk that species and plant varieties may become extinct, producing a definitive loss of their genetic variability. Preservation of plants only in field collections is risky, as valuable germplasm can be lost (genetic erosion) because of pests, diseases, and adverse weather conditions.
Palabras clave: RECALCITRANT , CRYOPRESERVATION , SEEDS , INTERMEDIATE
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 930.4Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/126978
URL: https://tinyurl.com/y6a6shfz
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Zaritzky, Noemi Elisabet; The role of water in the cryopreservation of seeds; Springer; 2015; 231-244
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Water and Food Appearance
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Buera, Maria del Pilar ; Farroni, Abel Eduardo; Agudelo Laverde, Lina Marcela - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Alamilla Beltrán, Liliana Buera, Maria del Pilar Welti Chanes, Jorge Parada Arias, Efrén Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Effect of relative humidity on shrinkage and color changes in dehydrated strawberry
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Agudelo Laverde, Lina Marcela ; Acevedo, Nuria ; Schebor, Carolina Claudia ; Buera, Maria del Pilar (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Stabilization and Controlled Release of Invertase Through the Addition of Trehalose in Wet and Dried Alginate-Chitosan Beads
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Santagapita, Patricio Roman ; Mazzobre, Maria Florencia ; Buera, Maria del Pilar - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Alamilla Beltrán, Liliana Buera, Maria del Pilar Welti Chanes, Jorge Parada Arias, Efrén Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Effect of Water Content on Thermo-Physical Properties and Freezing Times of Foods
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical,Pharmaceutical and Food Systems
    Santos, Maria Victoria ; Vampa, Victoria Cristina; Califano, Alicia Noemi ; Zaritzky, Noemi Elisabet - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Buera, Maria del Pilar Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Caking Process and Microstructural Changes of Wall Materials Used in Spray-Drying Process
    Título del libro: Water Stress in Biological Pharmaceutical and Food Systems
    Porrás Saavedra, Josefina; Palacios González, E.; Yánez Fernández, J.; Mazzobre, Maria Florencia ; Buera, Maria del Pilar ; Alamilla Beltrán, L. (Springer, 2015)
  • Capítulo de Libro Rheology and Stability of Citral/Sugar Microemulsions
    Título del libro: Water Stress in Biological, Chemical, Pharmaceutical and Food Systems
    Sosa, Natalia ; Schebor, Carolina Claudia ; Pérez, Oscar - Otros responsables: Gutiérrez López, Gustavo F. Alamilla Beltrán, Liliana Buera, Maria del Pilar Welti Chanes, Jorge Parada Arias, Efrén Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Springer, 2015)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES