Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Zaritzky, Noemi Elisabet
dc.contributor.other
Gutierrez Lopez, Gustavo
dc.contributor.other
Alamilla Beltrán, Liliana
dc.contributor.other
Buera, Maria del Pilar
dc.contributor.other
Welti Chanes, Jorge
dc.contributor.other
Parada Arias, Efren
dc.contributor.other
Barbosa Cánovas, Gustavo
dc.date.available
2021-03-01T15:18:39Z
dc.date.issued
2015
dc.identifier.citation
Zaritzky, Noemi Elisabet; The role of water in the cryopreservation of seeds; Springer; 2015; 231-244
dc.identifier.isbn
978-1-4939-2577-3
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/126978
dc.description.abstract
Plant genetic resources are vitally important for human beings and the sustainability of the planet. Biodiversity conservation is the practice of protecting and preserving the abundance and variety of all species (Lambardi et al. 2004; Walters 2006). Neotropical ecosystems are submitted to constant pressure by human activity; in these ecosystems the number of plants at risk of genetic depletion or extinction and the loss of important genetic resources is continuously increasing. Preservation of plant biodiversity avoids the risk that species and plant varieties may become extinct, producing a definitive loss of their genetic variability. Preservation of plants only in field collections is risky, as valuable germplasm can be lost (genetic erosion) because of pests, diseases, and adverse weather conditions.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Springer
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
RECALCITRANT
dc.subject
CRYOPRESERVATION
dc.subject
SEEDS
dc.subject
INTERMEDIATE
dc.subject.classification
Ciencias de las Plantas, Botánica
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.subject.classification
Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica
dc.subject.classification
Ciencias Químicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
The role of water in the cryopreservation of seeds
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2021-01-18T19:56:27Z
dc.journal.pagination
231-244
dc.journal.pais
Estados Unidos
dc.journal.ciudad
New York
dc.description.fil
Fil: Zaritzky, Noemi Elisabet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería. Departamento de Ingeniería Química; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y6a6shfz
dc.conicet.paginas
667
dc.source.titulo
Water Stress in Biological, Chemical Pharmaceutical and Food Systems
Archivos asociados