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dc.contributor.author
Gerbino, Oscar Esteban  
dc.contributor.author
Gomez Zavaglia, Andrea  
dc.contributor.other
Gomez Zavaglia, Andrea  
dc.date.available
2022-09-29T12:33:24Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Gerbino, Oscar Esteban; Gomez Zavaglia, Andrea; Pectin-Iron Capsules: A Nontraditional Delivery System Based on Ionic Gelation; Springer; 2021; 45-53  
dc.identifier.isbn
978-1-0716-1648-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/170923  
dc.description.abstract
Encapsulation is one of the strategies to protect lactic acid bacteria from technological and physiological adverse environments. This chapter provides experimental conditions to produce iron-pectin microcapsules by ionic gelation, as matrices to encapsulate Lactiplantibacillus plantarum CIDCA 83114. Low degree of methylation pectins (from citrus) and FeSO4 can be used to generate the beads, and the obtained beads can be physicochemically, structurally, and thermically characterized using scanning electron microscopy (SEM), swelling, texture and thermogravimetric assays, as well as porosimetry, X-ray fluorescence analysis (XRF), particle size, ζ potential, and Mössbauer and infrared spectroscopy. The experimental details have been provided.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
IONIC GELATION  
dc.subject
PECTIN  
dc.subject
IRON  
dc.subject
DELIVERY SYSTEM  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Pectin-Iron Capsules: A Nontraditional Delivery System Based on Ionic Gelation  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-09-21T14:24:35Z  
dc.journal.pagination
45-53  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Gerbino, Oscar Esteban. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Gomez Zavaglia, Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-0716-1649-9_4  
dc.conicet.paginas
199  
dc.source.titulo
Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients