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Capítulo de Libro

Stabilization of Liposome-Encapsulated Food Ingredients Using Bacterial S-Layer Proteins

Título del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients

Serradell, María de los ÁngelesIcon ; Hugo, Ayelen AmeliaIcon ; Tymczyszyn, Emma ElizabethIcon
Otros responsables: Gomez Zavaglia, AndreaIcon
Fecha de publicación: 2024
Editorial: Springer
ISBN: 978-1-0716-4147-7
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Many different oral delivery systems have been developed to protect food ingredients from degradation occurring in the harsh environmental conditions of the gastrointestinal tract, and liposomes are among the safest ones. However, because of their intrinsic tendency to aggregate and/or fuse, some strategies should be used to improve their features. In this sense, bacterial S-layer proteins (SLPs) have been used to stabilize liposomes due to their ability to reassemble as a rigid nanostructured lattice covering different surfaces.In this chapter, we will describe the experimental protocols to prepare and characterize SLP-coatedmultilamellar lipid vesicles which can be applied to the encapsulation of food ingredients.
Palabras clave: S-layer protein , lactic acid bacteria , lipid membrane , encapsulation
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/254385
URL: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-0716-4148-4_14
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Capítulos de libros(SEDE CENTRAL)
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Citación
Serradell, María de los Ángeles; Hugo, Ayelen Amelia; Tymczyszyn, Emma Elizabeth; Stabilization of Liposome-Encapsulated Food Ingredients Using Bacterial S-Layer Proteins; Springer; 2; 2024; 145-152
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