Capítulo de Libro
Preservation of Yeast and Lactic Acid Bacteria Using Fluidized Bed Drying
Título del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients
Morales, Manuel Angel
; Navarro, Marina Edith
; Brizuela, Natalia Soledad
; Reyes Urrutia, Ramón Andrés
; Vicente, Fausto; Bravo Ferrada, Barbara Mercedes
; Semorile, Liliana Carmen; Caballero, Adriana Catalina; Tymczyszyn, Emma Elizabeth






Fecha de publicación:
2024
Editorial:
Springer
ISBN:
978-1-0716-4148-4
Idioma:
Inglés
Clasificación temática:
Resumen
Fluidized bed drying is a cost-effective and versatile technique for the conservation of microorganismsguaranteeing them a long useful life in terms of culture stability (viability and activity). In this work, amethod for dehydration of yeasts and lactic acid bacteria using fluidized bed technology and manioc starchas carrier is described. Under assay conditions, total drying of cultures (corresponding to a decrease in awfrom approximately 0.99 to 0.17) occurred with high cell survival evidencing the method efficiency forpreservation of microbial cultures.
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Capítulos de libros(PROBIEN)
Capítulos de libros de INST. DE INVESTIGACION Y DES. EN ING. DE PROCESOS, BIOTECNOLOGIA Y ENERGIAS ALTERNATIVAS
Capítulos de libros de INST. DE INVESTIGACION Y DES. EN ING. DE PROCESOS, BIOTECNOLOGIA Y ENERGIAS ALTERNATIVAS
Capítulos de libros(SEDE CENTRAL)
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Citación
Morales, Manuel Angel; Navarro, Marina Edith; Brizuela, Natalia Soledad; Reyes Urrutia, Ramón Andrés; Vicente, Fausto; et al.; Preservation of Yeast and Lactic Acid Bacteria Using Fluidized Bed Drying; Springer; 2024; 29-38
Compartir
Items relacionados
Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.
-
Capítulo de Libro Scale-up of layer-by-layer microencapsulation and freeze-drying of probiotic bacteriaTítulo del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food IngredientsRomano, Nelson Gastón ; Tavares, Gina; Passot, Stéphanie; Fonseca, Fernanda; Campoy, Sonia; Guerrero, María; Alves, Patricia; Coimbra, Patricia; Gomez Zavaglia, Andrea ; Simões, Pedro Nuno - Otros responsables: Gomez Zavaglia, Andrea - (Springer, 2024)
-
Capítulo de Libro Spray Drying Microencapsulation of KefirTítulo del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food IngredientsGamba, Raúl; Teijeiro, Manuel ; Golowczyc, Marina Alejandra - Otros responsables: Gomez Zavaglia, Andrea - (Humana Press, 2025)
-
Capítulo de Libro Self-assembly of multifaceted marine polysaccharides for the smart delivery of bioactive compoundsTítulo del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients