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Capítulo de Libro

Preservation of Yeast and Lactic Acid Bacteria Using Fluidized Bed Drying

Título del libro: Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients

Morales, Manuel AngelIcon ; Navarro, Marina EdithIcon ; Brizuela, Natalia SoledadIcon ; Reyes Urrutia, Ramón AndrésIcon ; Vicente, Fausto; Bravo Ferrada, Barbara MercedesIcon ; Semorile, Liliana Carmen; Caballero, Adriana Catalina; Tymczyszyn, Emma ElizabethIcon
Fecha de publicación: 2024
Editorial: Springer
ISBN: 978-1-0716-4148-4
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ingenierías y Tecnologías

Resumen

Fluidized bed drying is a cost-effective and versatile technique for the conservation of microorganismsguaranteeing them a long useful life in terms of culture stability (viability and activity). In this work, amethod for dehydration of yeasts and lactic acid bacteria using fluidized bed technology and manioc starchas carrier is described. Under assay conditions, total drying of cultures (corresponding to a decrease in awfrom approximately 0.99 to 0.17) occurred with high cell survival evidencing the method efficiency forpreservation of microbial cultures.
Palabras clave: Microorganisms’ preservation , Starters , Yeasts , Fluidized bed, , Lactic acid bacteria, , Storage , Viability
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/253995
URL: https://doi.org/10.1007/978-1-0716-4148-4
Colecciones
Capítulos de libros(PROBIEN)
Capítulos de libros de INST. DE INVESTIGACION Y DES. EN ING. DE PROCESOS, BIOTECNOLOGIA Y ENERGIAS ALTERNATIVAS
Capítulos de libros(SEDE CENTRAL)
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Citación
Morales, Manuel Angel; Navarro, Marina Edith; Brizuela, Natalia Soledad; Reyes Urrutia, Ramón Andrés; Vicente, Fausto; et al.; Preservation of Yeast and Lactic Acid Bacteria Using Fluidized Bed Drying; Springer; 2024; 29-38
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