Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Classification of the bacteria-Traditional

Título del libro: Encyclopedia of Food Microbiology

Morata, Vilma InesIcon ; Martín, María CarolinaIcon ; Merín, María GabrielaIcon
Fecha de publicación: 2014
Editorial: Academic Press
ISBN: 978-0-12-384733-1
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Biología Celular, Microbiología

Resumen

Traditional bacterial classification deals with useful identification methods based on phenotypic characteristics. These characteristics include morphological, metabolic, physiological, and chemical traits of the cell. Even though the most traditional techniques are not entirely reliable for microbial classification, they should always complement genotypic studies, especially to define the species. Bacterial taxonomy includes three key elements: characterization, classification, and nomenclature of microorganisms, which are the basis of a formal proposal to describe new species. Although there is no official classification system for prokaryotes, the Bergey´s Manual and The Prokaryotes are the most widely accepted classification systems.
Palabras clave: BERGEY'S MANUAL , CELLULAR FATTY ACIDS , CHEMOTAXONOMY , ENZYMOLOGY , MORPHOLOGY , NEW SPECIES , NOMENCLATURE , PHENOTYPIC ANALYSIS , PHYSIOLOGY , SPECIES , TAXONOMY , TRADITIONAL CLASSIFICATION
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 283.2Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/239475
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780123847300000276
Colecciones
Capítulos de libros(CCT - MENDOZA)
Capítulos de libros de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - MENDOZA
Citación
Morata, Vilma Ines; Martín, María Carolina; Merín, María Gabriela; Classification of the bacteria-Traditional; Academic Press; 1; 2014; 169-173
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Alternaria
    Título del libro: Encyclopedia of Food Microbiology
    Patriarca, Andrea Rosana ; Vaamonde, Graciela ; Fernández Pinto, Virginia Elena - Otros responsables: Batt, Carl A. Tortorello, Mary Lou - (Elsevier, 2014)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES