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dc.contributor.author
Morata, Vilma Ines
dc.contributor.author
Martín, María Carolina
dc.contributor.author
Merín, María Gabriela
dc.date.available
2024-07-10T14:44:34Z
dc.date.issued
2014
dc.identifier.citation
Morata, Vilma Ines; Martín, María Carolina; Merín, María Gabriela; Classification of the bacteria-Traditional; Academic Press; 1; 2014; 169-173
dc.identifier.isbn
978-0-12-384733-1
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/239475
dc.description.abstract
Traditional bacterial classification deals with useful identification methods based on phenotypic characteristics. These characteristics include morphological, metabolic, physiological, and chemical traits of the cell. Even though the most traditional techniques are not entirely reliable for microbial classification, they should always complement genotypic studies, especially to define the species. Bacterial taxonomy includes three key elements: characterization, classification, and nomenclature of microorganisms, which are the basis of a formal proposal to describe new species. Although there is no official classification system for prokaryotes, the Bergey´s Manual and The Prokaryotes are the most widely accepted classification systems.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Academic Press
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
BERGEY'S MANUAL
dc.subject
CELLULAR FATTY ACIDS
dc.subject
CHEMOTAXONOMY
dc.subject
ENZYMOLOGY
dc.subject
MORPHOLOGY
dc.subject
NEW SPECIES
dc.subject
NOMENCLATURE
dc.subject
PHENOTYPIC ANALYSIS
dc.subject
PHYSIOLOGY
dc.subject
SPECIES
dc.subject
TAXONOMY
dc.subject
TRADITIONAL CLASSIFICATION
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Classification of the bacteria-Traditional
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2024-07-10T14:23:16Z
dc.journal.volume
1
dc.journal.pagination
169-173
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Oxford
dc.description.fil
Fil: Morata, Vilma Ines. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Bromatología - Alimentación. Area Biología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martín, María Carolina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Bromatología - Alimentación. Area Biología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina
dc.description.fil
Fil: Merín, María Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Bromatología - Alimentación. Area Biología; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780123847300000276
dc.conicet.paginas
2955
dc.source.titulo
Encyclopedia of Food Microbiology
dc.conicet.nroedicion
2
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