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dc.contributor.author
Morata, Vilma Ines  
dc.contributor.author
Martín, María Carolina  
dc.contributor.author
Merín, María Gabriela  
dc.date.available
2024-07-10T14:44:34Z  
dc.date.issued
2014  
dc.identifier.citation
Morata, Vilma Ines; Martín, María Carolina; Merín, María Gabriela; Classification of the bacteria-Traditional; Academic Press; 1; 2014; 169-173  
dc.identifier.isbn
978-0-12-384733-1  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/239475  
dc.description.abstract
Traditional bacterial classification deals with useful identification methods based on phenotypic characteristics. These characteristics include morphological, metabolic, physiological, and chemical traits of the cell. Even though the most traditional techniques are not entirely reliable for microbial classification, they should always complement genotypic studies, especially to define the species. Bacterial taxonomy includes three key elements: characterization, classification, and nomenclature of microorganisms, which are the basis of a formal proposal to describe new species. Although there is no official classification system for prokaryotes, the Bergey´s Manual and The Prokaryotes are the most widely accepted classification systems.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Academic Press  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
BERGEY'S MANUAL  
dc.subject
CELLULAR FATTY ACIDS  
dc.subject
CHEMOTAXONOMY  
dc.subject
ENZYMOLOGY  
dc.subject
MORPHOLOGY  
dc.subject
NEW SPECIES  
dc.subject
NOMENCLATURE  
dc.subject
PHENOTYPIC ANALYSIS  
dc.subject
PHYSIOLOGY  
dc.subject
SPECIES  
dc.subject
TAXONOMY  
dc.subject
TRADITIONAL CLASSIFICATION  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Classification of the bacteria-Traditional  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2024-07-10T14:23:16Z  
dc.journal.volume
1  
dc.journal.pagination
169-173  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Oxford  
dc.description.fil
Fil: Morata, Vilma Ines. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Bromatología - Alimentación. Area Biología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martín, María Carolina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Bromatología - Alimentación. Area Biología; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Merín, María Gabriela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mendoza; Argentina. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Aplicadas A la Industria. Departamento de Bromatología - Alimentación. Area Biología; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780123847300000276  
dc.conicet.paginas
2955  
dc.source.titulo
Encyclopedia of Food Microbiology  
dc.conicet.nroedicion
2