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Capítulo de Libro

Fractionation of seeds or grains

Título del libro: Latin-American Seeds: Agronomic, processing and health aspects

Capitani, Marianela IvanaIcon ; Scilingo, Adriana Alicia; Calandri, Edgardo Luis; Giménez, María AlejandraIcon ; Martinez, Marcela LilianIcon ; Ixtaina, Vanesa YanetIcon ; Chasquibol Silva, Nancy; Pérez Camino, M. Carmen; Bassett, Maria NataliaIcon ; Delgado Soriano, Victor; Repo Carrasco Valencia, Ritva; Haros, Claudia Mónika; Tomás, Mabel CristinaIcon
Otros responsables: Reguera, María Fernanda; Haros, Claudia Mónika; Sammán, Norma; Paredes López, Octavio
Fecha de publicación: 2023
Editorial: CRC Press
ISBN: 978-0-367-53145-4
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ciencias Agrícolas

Resumen

Latin - American crops include a wide variety of vegetable species such as quinoa, kañiwa, maize, amaranth, chia, Sacha inchi, and legumes, which present a growing interest for consumers due to their impact in health and nutrition. The application of processing technologies on seeds and grains is due to the separation of the main components according to their specific characteristics. The influence of the operative conditions on different types of milling, conventional and emergent methodologies of oil extraction, production of different flours, and the isolation of proteins, insoluble and soluble dietary fiber and starches are extensively summarized. The characterization of the different fractions in terms of their techno-functional properties was also described for each crop. This chapter provides information of interest that contributes to the revaluation of these species and the improvement of the final quality of food products.
Palabras clave: QUINOA , KAÑIWA , CHIA , LATIN - AMERICAN CROPS
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/227519
DOI: http://dx.doi.org/10.1201/9781003088424-6
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Capítulos de libros(CIITED)
Capítulos de libros de CENTRO INTERDISCIPLINARIO DE INVESTIGACIONES EN TECNOLOGIAS Y DESARROLLO SOCIAL PARA EL NOA
Capítulos de libros(IMBIV)
Capítulos de libros de INST.MULTIDISCIPL.DE BIOLOGIA VEGETAL (P)
Citación
Capitani, Marianela Ivana; Scilingo, Adriana Alicia; Calandri, Edgardo Luis; Giménez, María Alejandra; Martinez, Marcela Lilian; et al.; Fractionation of seeds or grains; CRC Press; 2023; 205-258
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