Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Capitani, Marianela Ivana

dc.contributor.author
Scilingo, Adriana Alicia

dc.contributor.author
Calandri, Edgardo Luis

dc.contributor.author
Giménez, María Alejandra

dc.contributor.author
Martinez, Marcela Lilian

dc.contributor.author
Ixtaina, Vanesa Yanet

dc.contributor.author
Chasquibol Silva, Nancy
dc.contributor.author
Pérez Camino, M. Carmen
dc.contributor.author
Bassett, Maria Natalia

dc.contributor.author
Delgado Soriano, Victor
dc.contributor.author
Repo Carrasco Valencia, Ritva
dc.contributor.author
Haros, Claudia Mónika
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina

dc.contributor.other
Reguera, María Fernanda

dc.contributor.other
Haros, Claudia Mónika
dc.contributor.other
Sammán, Norma
dc.contributor.other
Paredes López, Octavio
dc.date.available
2024-02-19T16:01:56Z
dc.date.issued
2023
dc.identifier.citation
Capitani, Marianela Ivana; Scilingo, Adriana Alicia; Calandri, Edgardo Luis; Giménez, María Alejandra; Martinez, Marcela Lilian; et al.; Fractionation of seeds or grains; CRC Press; 2023; 205-258
dc.identifier.isbn
978-0-367-53145-4
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/227519
dc.description.abstract
Latin - American crops include a wide variety of vegetable species such as quinoa, kañiwa, maize, amaranth, chia, Sacha inchi, and legumes, which present a growing interest for consumers due to their impact in health and nutrition. The application of processing technologies on seeds and grains is due to the separation of the main components according to their specific characteristics. The influence of the operative conditions on different types of milling, conventional and emergent methodologies of oil extraction, production of different flours, and the isolation of proteins, insoluble and soluble dietary fiber and starches are extensively summarized. The characterization of the different fractions in terms of their techno-functional properties was also described for each crop. This chapter provides information of interest that contributes to the revaluation of these species and the improvement of the final quality of food products.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
QUINOA
dc.subject
KAÑIWA
dc.subject
CHIA
dc.subject
LATIN - AMERICAN CROPS
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas

dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas

dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS

dc.title
Fractionation of seeds or grains
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2024-01-16T13:54:08Z
dc.journal.pagination
205-258
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.description.fil
Fil: Capitani, Marianela Ivana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina
dc.description.fil
Fil: Scilingo, Adriana Alicia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Calandri, Edgardo Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Giménez, María Alejandra. Universidad Nacional de Jujuy. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Tecnologías y Desarrollo Social para el Noa. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta-Jujuy. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Tecnologías y Desarrollo Social para el Noa; Argentina
dc.description.fil
Fil: Martinez, Marcela Lilian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ixtaina, Vanesa Yanet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Chasquibol Silva, Nancy. Universidad de Lima. Instituto de Investigación Científica; Perú
dc.description.fil
Fil: Pérez Camino, M. Carmen. Instituto de la Grasa; España
dc.description.fil
Fil: Bassett, Maria Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet Noa Sur. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Grupo de Investigación y Desarrollo del Noroeste Argentino | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Grupo de Investigación y Desarrollo del Noroeste Argentino; Argentina
dc.description.fil
Fil: Delgado Soriano, Victor. Universidad Nacional Agraria La Molina; Perú
dc.description.fil
Fil: Repo Carrasco Valencia, Ritva. Universidad Nacional Agraria La Molina; Perú
dc.description.fil
Fil: Haros, Claudia Mónika. Instituto de Agroquímica y Tecnología de
Alimentos; España
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1201/9781003088424-6
dc.conicet.paginas
400
dc.source.titulo
Latin-American Seeds: Agronomic, processing and health aspects
Archivos asociados