Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Capitani, Marianela Ivana  
dc.contributor.author
Scilingo, Adriana Alicia  
dc.contributor.author
Calandri, Edgardo Luis  
dc.contributor.author
Giménez, María Alejandra  
dc.contributor.author
Martinez, Marcela Lilian  
dc.contributor.author
Ixtaina, Vanesa Yanet  
dc.contributor.author
Chasquibol Silva, Nancy  
dc.contributor.author
Pérez Camino, M. Carmen  
dc.contributor.author
Bassett, Maria Natalia  
dc.contributor.author
Delgado Soriano, Victor  
dc.contributor.author
Repo Carrasco Valencia, Ritva  
dc.contributor.author
Haros, Claudia Mónika  
dc.contributor.author
Tomás, Mabel Cristina  
dc.contributor.other
Reguera, María Fernanda  
dc.contributor.other
Haros, Claudia Mónika  
dc.contributor.other
Sammán, Norma  
dc.contributor.other
Paredes López, Octavio  
dc.date.available
2024-02-19T16:01:56Z  
dc.date.issued
2023  
dc.identifier.citation
Capitani, Marianela Ivana; Scilingo, Adriana Alicia; Calandri, Edgardo Luis; Giménez, María Alejandra; Martinez, Marcela Lilian; et al.; Fractionation of seeds or grains; CRC Press; 2023; 205-258  
dc.identifier.isbn
978-0-367-53145-4  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/227519  
dc.description.abstract
Latin - American crops include a wide variety of vegetable species such as quinoa, kañiwa, maize, amaranth, chia, Sacha inchi, and legumes, which present a growing interest for consumers due to their impact in health and nutrition. The application of processing technologies on seeds and grains is due to the separation of the main components according to their specific characteristics. The influence of the operative conditions on different types of milling, conventional and emergent methodologies of oil extraction, production of different flours, and the isolation of proteins, insoluble and soluble dietary fiber and starches are extensively summarized. The characterization of the different fractions in terms of their techno-functional properties was also described for each crop. This chapter provides information of interest that contributes to the revaluation of these species and the improvement of the final quality of food products.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
CRC Press  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
QUINOA  
dc.subject
KAÑIWA  
dc.subject
CHIA  
dc.subject
LATIN - AMERICAN CROPS  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Agrícolas  
dc.subject.classification
CIENCIAS AGRÍCOLAS  
dc.title
Fractionation of seeds or grains  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2024-01-16T13:54:08Z  
dc.journal.pagination
205-258  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Capitani, Marianela Ivana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina. Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires. Facultad de Ingeniería Olavarría. Grupo Tecnologías de Semillas; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Scilingo, Adriana Alicia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Calandri, Edgardo Luis. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Químicas. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Giménez, María Alejandra. Universidad Nacional de Jujuy. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Tecnologías y Desarrollo Social para el Noa. - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Salta-Jujuy. Centro Interdisciplinario de Investigaciones en Tecnologías y Desarrollo Social para el Noa; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Martinez, Marcela Lilian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal. Universidad Nacional de Córdoba. Facultad de Ciencias Exactas Físicas y Naturales. Instituto Multidisciplinario de Biología Vegetal; Argentina. Universidad Nacional de Córdoba; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ixtaina, Vanesa Yanet. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Chasquibol Silva, Nancy. Universidad de Lima. Instituto de Investigación Científica; Perú  
dc.description.fil
Fil: Pérez Camino, M. Carmen. Instituto de la Grasa; España  
dc.description.fil
Fil: Bassett, Maria Natalia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet Noa Sur. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Grupo de Investigación y Desarrollo del Noroeste Argentino | Universidad Nacional de Tucumán. Instituto Superior de Investigaciones Biológicas. Grupo de Investigación y Desarrollo del Noroeste Argentino; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Delgado Soriano, Victor. Universidad Nacional Agraria La Molina; Perú  
dc.description.fil
Fil: Repo Carrasco Valencia, Ritva. Universidad Nacional Agraria La Molina; Perú  
dc.description.fil
Fil: Haros, Claudia Mónika. Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos; España  
dc.description.fil
Fil: Tomás, Mabel Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1201/9781003088424-6  
dc.conicet.paginas
400  
dc.source.titulo
Latin-American Seeds: Agronomic, processing and health aspects