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dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi
dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo
dc.contributor.author
Condes, María Cecilia
dc.contributor.author
Añon, Maria Cristina
dc.contributor.other
Montero García, María Pilar
dc.contributor.other
Gómez Guillén, María del Carmen
dc.contributor.other
López Caballero, María Elvira
dc.contributor.other
Barbosa Cánovas, Gustavo
dc.date.available
2022-05-06T01:59:24Z
dc.date.issued
2016
dc.identifier.citation
Mauri, Adriana Noemi; Salgado, Pablo Rodrigo; Condes, María Cecilia; Añon, Maria Cristina; Films and Coatings from Vegetable Protein; CRC Press-Taylor & Francis Group; 2016; 67-87
dc.identifier.isbn
9781482218312
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/156703
dc.description.abstract
For several years plant proteins have been the interest of both researchers and industrialists. The diversity, differences in physicochemical and nutritional properties, contributions to the health of consumers, low cost, and advances in production and processing technologies have made the storage proteins of grains and seeds an extremely attractive potential from the commercial point of view. During the past decades studies have been intensified to replace animal protein by proteins from other sources, including the plant storage proteins. The main sources of such proteins are cereals (e. g., wheat, corn, rice), legumes (e. g., peas, lentils, beans), pseudocereals (e. g., amaranth, quinoa), and those proteins found in grains and seeds rich in oil (e. g., sunflower, soybean, rapeseed, peanut, cotton). The protein content of all of these plant sources is wide, ranging from 35-40% for soybean to 7-9% for rice. Table 1 shows typical protein contents of major cereals, legumes, pseudocereals, and oilseeds. These proteins fall into the category of sustainable biopolymers and have attracted considerable attention as potential substitutes for existing petroleum-based synthetic polymers in at least some applications, owing to the easy availability from renewable resources of these proteins and their ready biodegradability. This chapter deals with different aspects related to the formation, characteristics and applications of materials based on plant proteins.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
CRC Press-Taylor & Francis Group
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
PROTEIN FILM
dc.subject
VEGETABLE PROTEIN
dc.subject
FOOD PACKAGING
dc.subject
EDIBLE COATING
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.subject.classification
Recubrimientos y Películas
dc.subject.classification
Ingeniería de los Materiales
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.subject.classification
Nano-materiales
dc.subject.classification
Nanotecnología
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Films and Coatings from Vegetable Protein
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-04-26T20:01:44Z
dc.journal.pagination
67-87
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Condes, María Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Añon, Maria Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/yxsdrv9z
dc.conicet.paginas
616
dc.source.titulo
Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
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