Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Standard and new processing techniques used in the preparation of films and coatings at the lab level and scale-up

Título del libro: Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications.

Bertuzzi, Maria AlejandraIcon ; Slavutsky, Anibal MarceloIcon
Otros responsables: Montero García, María Pilar; Gómez Guillén, M. Carmen; López Caballero, M. Elvira; Barbosa Cánovas, Gustavo V.
Fecha de publicación: 2016
Editorial: CRC Press - Taylor & Francis Group
ISBN: 9781482218312
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ingenierías y Tecnologías

Resumen

Ongoing research on biodegradable/edible lms is being made, and there is a great interest to make this knowledge more widely available and used. In the last 30 years, considerable progress has been made in developing these materials driven by the increasing consumer demand for safe, high-quality, convenient food with long shelf lives, along with an ecological awareness of the limited natural resources and the environmental impact of packaging waste (Janjarasskul and Krochta 2010; Kester and Fennema 1986). Nevertheless, the use of edible lms or coatings to extend storage life of food is an ancient human practice of food preservation. Some examples of those old practices are fruit waxing used since the twelfth century in China, meat larding used in England since the sixteenth century (Kester and Fennema 1986), and the production of soy lms from soy milk (yuba) traditionally employed in the Orient to wrap and shape ground meats or vegetables (Gennadios and Weller 1991).
Palabras clave: EDIBLE FILMS , MATHEMATICAL MODELING , PROTEINS , CARBOHYDRATES , LIPIDS , COMPLEX SYSTEMS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 316.9Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/148643
URL: https://www.crcpress.com/Edible-Films-and-Coatings-Fundamentals-and-Applications
URL: https://doi.org/10.1201/9781315373713
Colecciones
Capítulos de libros(INIQUI)
Capítulos de libros de INST.DE INVEST.PARA LA INDUSTRIA QUIMICA (I)
Citación
Bertuzzi, Maria Alejandra; Slavutsky, Anibal Marcelo; Standard and new processing techniques used in the preparation of films and coatings at the lab level and scale-up; CRC Press - Taylor & Francis Group; 2016; 1-23
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Digestibility and Toxicology of Edible Films and Coatings
    Título del libro: Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
    Moreno, Silvia ; Giménez, Begoña - Otros responsables: Montero García, María Pilar Gómez Guillén, María del Carmen López Caballero, María Elvira Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (Crc Press-taylor & Francis Group, 2016)
  • Capítulo de Libro Nanocompounds as Formulating Aids
    Título del libro: Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
    Condes, María Cecilia ; Echeverría, Ignacio ; Añon, Maria Cristina ; Mauri, Adriana Noemi - Otros responsables: Montero García, María Pilar Gomez Guillén, María del Carmen López Caballero, M. Elvra Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (CRC Press - Taylor & Francis Group, 2016)
  • Capítulo de Libro Films and Coatings from Vegetable Protein
    Título del libro: Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
    Mauri, Adriana Noemi ; Salgado, Pablo Rodrigo ; Condes, María Cecilia ; Añon, Maria Cristina - Otros responsables: Montero García, María Pilar Gómez Guillén, María del Carmen López Caballero, María Elvira Barbosa Cánovas, Gustavo - (CRC Press-Taylor & Francis Group, 2016)
  • Capítulo de Libro Transport Phenomena in Films and Coatings Including Their Mathematical Modeling
    Título del libro: Edible Films and Coatings: Fundamentals and Applications
    Garcia, Maria Alejandra ; Zaritzky, Noemi Elisabet - Otros responsables: Montero García, María Pilar Barbosa Cánovas, Gustavo V. - (CRC Press-Taylor & Francis Group, 2016)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES