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Capítulo de Libro

Oxidative Stability and Sensory Properties of Pecan Nuts

Título del libro: Nut Crops - New Insights

Descalzo, Adriana MariaIcon ; Rizzo, Sergio Anibal; Pérez, Carolina DaianaIcon ; Biolatto, Andrea; Frusso, Enrique Alberto; Grigioni, Gabriela MariaIcon ; Rossetti, Luciana
Otros responsables: Akram, Muhammad
Fecha de publicación: 2023
Editorial: IntechOpen
ISBN: 978-1-80356-633-7
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ciencias Biológicas

Resumen

Pecans are the nut with the higher oil content. In addition, they present a large number of polyunsaturated fatty acids, which are susceptible to oxidation. Oxidative damage in pecans is traduced in lower quality aspects, appearance of rancidity and acidity, loss of sweetness and firmness, darker kernels, and darker shells. The use of different strategies for the conservation of entire and shelled nuts is discussed in terms of oxidation and the consequences on nuts quality.
Palabras clave: PECAN , CARYA ILLINOENSIS , OXIDATION , VOLATILES
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution 2.5 Unported (CC BY 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/272932
URL: https://www.intechopen.com/chapters/82944
DOI: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.106175
Colecciones
Capítulos de libros (ICYTESAS)
Capítulos de libros de INSTITUTO DE INVESTIGACION DE LA CADENA LACTEA
Citación
Descalzo, Adriana Maria; Rizzo, Sergio Anibal; Pérez, Carolina Daiana; Biolatto, Andrea; Frusso, Enrique Alberto; et al.; Oxidative Stability and Sensory Properties of Pecan Nuts; IntechOpen; 2023; 1-16
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