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dc.contributor.author
Arp, Carlos Gabriel  
dc.contributor.author
Correa, María Jimena  
dc.contributor.author
Ferrero, Cristina  
dc.contributor.other
Jafari, Seid Mahdi  
dc.contributor.other
Rashidinejad, Ali  
dc.contributor.other
Simal Gandara, Jesus  
dc.date.available
2023-07-26T18:08:43Z  
dc.date.issued
2022  
dc.identifier.citation
Arp, Carlos Gabriel; Correa, María Jimena; Ferrero, Cristina; Resistant stach; Springer; 2022; 1-25  
dc.identifier.isbn
978-3-030-81404-5  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/205681  
dc.description.abstract
Resistant starches are a diverse group of starches of different botanical origins that have the property of passing through the digestive tract without being degraded. This property is related to different physical or chemical factors such as protection by the cell walls, natural or induced crystalline structure, chemical modification, or complexation with lipids. Resistant starches are considered dietary fiber, and they present an enormous versatility since they were tested in a broad spectrum of farinaceous products such as bread, cakes, cookies, and pasta, but also dairy products, with excellent results. An important feature is that resistant starches do not substantially modify the organoleptic characteristics of the products to which they are added. Besides, resistant starches are considered functional ingredients since they positively impact consumer health. Among the physiological effects attributable to them are the homeostasis of colonic microbiota; improvement of glycemia and immune system; and a reduction of diabetes mellitus type 2, colon cancer, and metabolic syndrome risk. All these characteristics make resistant starches a convenient option for developing fiber-rich products.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
DIETARY FIBER  
dc.subject
HEALTHIER PRODUCTS  
dc.subject
STARCH HYDROLYSIS  
dc.subject
FARINACEOUS PRODUCTS  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Resistant stach  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2023-07-07T18:35:23Z  
dc.journal.pagination
1-25  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Edimburgo  
dc.description.fil
Fil: Arp, Carlos Gabriel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Correa, María Jimena. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ferrero, Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007/978-3-030-81404-5_34-1  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1007/978-3-030-81404-5_34-1  
dc.conicet.paginas
990  
dc.source.titulo
Handbook of Food Bioactive Ingredients: Properties and Applications