Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Di Giorgio, Luciana  
dc.contributor.author
Salgado, Pablo Rodrigo  
dc.contributor.author
Mauri, Adriana Noemi  
dc.contributor.other
Gomez Zavaglia, Andrea  
dc.date.available
2022-06-22T11:09:40Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Di Giorgio, Luciana; Salgado, Pablo Rodrigo; Mauri, Adriana Noemi; Fish Oil Encapsulation Using Soy Proteins as Wall Material: Protocols to Ensure PUFA Protection; Springer; 2021; 121-137  
dc.identifier.isbn
978-1-0716-1648-2  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/160144  
dc.description.abstract
Currently the incorporation of fish oil in diet is highly recommended due its high content of poly-unsaturated fatty acids, and their proved benefits on health. However, their incorporation into functional food is a significant challenge due to their low solubility in aqueous solvents, undesirable aroma, and high susceptibility to oxidative deterioration. Oxidative reactions could produce free radicals and hydroxides that can be toxic, and volatile compounds such as aldehydes and ketones that negatively affect the sensory properties of food. Encapsulation technique could be used to protect fish oils from lipid oxidation and soy proteins appeared to be suitable as wall material due to their acceptable water solubility, good adsorption at the water/oil interface, and their advantageous gelling and film-forming properties. The objective of this chapter is to describe and discuss the protocols used to encapsulate fish oil in soy protein microparticles by emulsification and spray drying, focusing the process on the oxidative protection of oil, determining the encapsulation efficiency and the oxidative stability of the fish oil through the peroxide value, thiobarbituric acid reactive substances, and the Rancimat test.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Springer  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ENCAPSULATION  
dc.subject
FISH OIL  
dc.subject
ENCAPSULATION EFFICIENCY  
dc.subject
LIPID OXIDATION  
dc.subject
TBA  
dc.subject
PEROXIDE VALUE  
dc.subject
RANCIMAT  
dc.subject
SOY PROTEINS  
dc.subject
EMULSIFICATION  
dc.subject
SPRAY DRYING  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Fish Oil Encapsulation Using Soy Proteins as Wall Material: Protocols to Ensure PUFA Protection  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-06-13T15:45:15Z  
dc.journal.pagination
121-137  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
New York  
dc.description.fil
Fil: Di Giorgio, Luciana. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Salgado, Pablo Rodrigo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mauri, Adriana Noemi. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-0716-1649-9_12  
dc.conicet.paginas
200  
dc.source.titulo
Basic Protocols in Encapsulation of Food Ingredients