Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Proteomics: a tool for understanding lactic acid bacteria adaptation to stressful environments

Título del libro: Biotechnology of lactic acid bacteria: novel applications

Champomier-Vergès, Marie-Christine; Zagorec, Monique; Fadda, Silvina G.Icon
Otros responsables: Mozzi, Fernanda BeatrizIcon ; Raya, Raul RicardoIcon ; Vignolo, Graciela MargaritaIcon
Fecha de publicación: 2010
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
ISBN: 978-0-8138-1583-1
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ciencias Agrícolas

Resumen

The rapid expansion of proteomics built upon the available bacterial genome sequences has provided new approaches for bacterial functional genomics. In combination with transcriptional profi ling expression, proteomics provides access to interesting candidate genes and proteins that can be further characterized by traditional, physiological and biochemical, and genetic analyses. The action of multiple gene sets can now be revealed by the combined technologies of genomics, proteomics, and bioinformatics, which constitute valuable tools to understand these complex phenomena. Insights on different proteomic aspects from theoretical and technical topics up to applied microbial case studies are described in this chapter. Recent developments related to bacterial adaptation to the environment and the defi nitions of technological determinants at the proteome level for economically important lactic acid bacteria, involved mainly in food fermentation, are discussed.
Palabras clave: PROTEOMIC , STRESS , LACTIC ACID BACTERIA
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 6.930Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/113369
DOI: https://doi.org/10.1002/9780813820866.ch3
URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/9780813820866.ch3
Colecciones
Capítulos de libros(CERELA)
Capítulos de libros de CENTRO DE REFERENCIA PARA LACTOBACILOS (I)
Citación
Champomier-Vergès, Marie-Christine; Zagorec, Monique; Fadda, Silvina G.; Proteomics: a tool for understanding lactic acid bacteria adaptation to stressful environments; Wiley Blackwell Publishing, Inc; 2010; 57-72
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Advances and trends in starter cultures for dairy fermentations
    Título del libro: Biotechnology of Lactic Acid Bacteria
    Carminati, D.; Giraffa, Giorgio; Quiberoni, Andrea del Lujan ; Binetti, Ana Griselda ; Suárez, Viviana Beatriz; Reinheimer, Jorge Alberto - Otros responsables: Mozzi, Fernanda Beatriz Vignolo, Graciela Margarita Raya, Raul Ricardo - (Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2010)
  • Capítulo de Libro New approaches for the study of lactic acid bacteria biodiversity: a focus on meat ecosystems
    Título del libro: Biotechnology of lactic acid bacteria: novel applications
    Vignolo, Graciela Margarita ; Fontana, Cecilia Alejandra ; Cocconcelli, Pier Sandro - Otros responsables: Mozzi, Fernanda Beatriz Raya, Raul Ricardo Vignolo, Graciela Margarita - (Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2010)
  • Capítulo de Libro Low-calorie sugars produced by lactic acid bacteria
    Título del libro: Biotechnology of lactic acid bacteria: novel applications
    Vrancken, Gino; Rimaux, Tom; De Vuyst, Luc; Mozzi, Fernanda Beatriz - Otros responsables: Mozzi, Fernanda Beatriz Raya, Raul Ricardo Vignolo, Graciela Margarita - (Wiley-Blackwell Publishing, 2010)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES