Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Campañone, Laura Analia  
dc.contributor.author
Reyes Chaparro, Jose Eduardo  
dc.contributor.author
Mascheroni, Rodolfo Horacio  
dc.contributor.author
Lespinard, Alejandro Rafael  
dc.contributor.author
Mercatante, María del Milagro  
dc.contributor.author
Goñi, Sandro Mauricio  
dc.contributor.author
Duran Baron, Ricardo  
dc.contributor.author
Arballo, Javier Ramiro  
dc.contributor.other
Jafari, Seid Mahdi  
dc.date.available
2024-08-01T13:48:28Z  
dc.date.issued
2023  
dc.identifier.citation
Campañone, Laura Analia; Reyes Chaparro, Jose Eduardo; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Lespinard, Alejandro Rafael; Mercatante, María del Milagro; et al.; Microwave Heating Equipment for the Food Industry; Woodhead Publishing; 2023; 119-163  
dc.identifier.isbn
978-0-12-822107-5  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/241482  
dc.description.abstract
The application of microwaves becomes an emerging technology for some heating processes, such as tempering, cooking, blanching, pasteurization, sterilization, drying and baking. The equipment design is an utmost task including the right choice of food properties and the building materials as well as the microwave power, the use of on-off control and the position of the magnetrons. Besides, the number and position of the magnetrons will determine the uniformity of electromagnetic radiation distribution and the consequent temperature distribution. In this chapter, we will analyze different systems to heat foods in different states, i.e., liquids and solids. Continuous and discontinuous systems will be described, showing the equations that allow the simulation and the prediction of processing times. Besides, the mathematical simulation allows the calculation of mass and temperature profiles during the proposed processes. Several heating processes will be analyzed: cooking, pasteurization and drying. The advantages and disadvantages of the use of microwave in these processes will be discussed.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Woodhead Publishing  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Dehydration  
dc.subject
Dielectric properties  
dc.subject
Thermal processing  
dc.subject
Volumetric heating  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Microwave Heating Equipment for the Food Industry  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2024-05-07T13:31:15Z  
dc.journal.pagination
119-163  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.description.fil
Fil: Campañone, Laura Analia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Reyes Chaparro, Jose Eduardo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mascheroni, Rodolfo Horacio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Lespinard, Alejandro Rafael. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María. Universidad Nacional de Villa María. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Mercatante, María del Milagro. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María. Universidad Nacional de Villa María. Centro de Investigaciones y Transferencia de Villa María; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Goñi, Sandro Mauricio. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Duran Baron, Ricardo. Universidad Popular del Cesar; Colombia  
dc.description.fil
Fil: Arballo, Javier Ramiro. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingenierí­a. Departamento de Ingeniería Química; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B9780128221075000131  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-822107-5.00013-1  
dc.conicet.paginas
480  
dc.source.titulo
Emerging thermal processes in the food industry: Unit Operations and Processing Equipment in the Food Industry