Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Health Potential and Physicochemical Attributes after Minimal Processing and during Refrigerated Storage of Orange (Citrus sinensis L., Osbeck)

Van de Velde, FrancoIcon ; Güemes, Daniel Raul; Piagentini, Andrea; Pirovani, Maria Elida
Fecha de publicación: 01/2013
Editorial: Taylor & Francis
Revista: International Journal of Fruit Science
ISSN: 1553-8362
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Changes after minimal processing and during refrigerated storage for10 days at 3◦C of sweet oranges (cv. Valencia Late) were evaluated. Physicochemical and sensory attributes and health potential (ascorbic acid, total phenolics, and antioxidant capacity) were quantified. The minimal processing (in wedges and slices) did not cause significant changes in quality attributes. Ascorbic acid was retained by over 70% until day 10 of storage at 3◦C, total phenolics remained constant, and antioxidant capacity showed a significant decrease until day 5, and then remained constant. Sensory analysis indicated absence of surface dryness at day 10 and a moderate development of off-odors at day 7.
Palabras clave: Minimal Processing , Refrigerated Storage , Antioxidant Activity , Orange , Total Phenolics
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 414.2Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5 Unported (CC BY-NC 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/18883
DOI: http://dx.doi.org/10.1080/15538362.2012.679197
Colecciones
Articulos(CCT - SANTA FE)
Articulos de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - SANTA FE
Citación
Van de Velde, Franco; Güemes, Daniel Raul; Piagentini, Andrea; Pirovani, Maria Elida; Health Potential and Physicochemical Attributes after Minimal Processing and during Refrigerated Storage of Orange (Citrus sinensis L., Osbeck); Taylor & Francis; International Journal of Fruit Science; 13; 3; 1-2013; 285-298
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES