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dc.contributor.author
Patriarca, Andrea Rosana
dc.contributor.author
Vaamonde, Graciela
dc.contributor.author
Fernández Pinto, Virginia Elena
dc.contributor.other
Batt, Carl A.
dc.contributor.other
Tortorello, Mary Lou
dc.date.available
2022-04-29T15:41:35Z
dc.date.issued
2014
dc.identifier.citation
Patriarca, Andrea Rosana; Vaamonde, Graciela; Fernández Pinto, Virginia Elena; Alternaria; Elsevier; 2014; 54-60
dc.identifier.isbn
978-0-12-384733-1
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/156126
dc.description.abstract
Alternaria is a common fungal genus that causes pre- and postharvest damage to agricultural products, including cereal grains, fruits, and vegetables. In addition to spoiling a wide variety of foods, several Alternaria species are able to produce secondary metabolites considered as both phytotoxins, which play an important role in the pathogenesis of plants, and mycotoxins, which can be harmful to humans and animals. This chapter presents an overview of the genus Alternaria covering the current status of taxonomy, secondary metabolite production, ecophysiology, association with plant diseases, and natural occurrence of Alternaria mycotoxins in foods.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Elsevier
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
ALTERNARIA
dc.subject
MORPHOLOGY
dc.subject
MYCOTOXINS
dc.subject
POLYPHASIC APPROACH
dc.subject
FOOD SPOILAGE
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Alternaria
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-01-27T18:14:29Z
dc.journal.pagination
54-60
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Oxford
dc.description.fil
Fil: Patriarca, Andrea Rosana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Vaamonde, Graciela. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fernández Pinto, Virginia Elena. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123847300000070?via%3Dihub
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-384730-0.00007-0
dc.conicet.paginas
863
dc.source.titulo
Encyclopedia of Food Microbiology
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