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dc.contributor.author
Patriarca, Andrea Rosana  
dc.contributor.author
Vaamonde, Graciela  
dc.contributor.author
Fernández Pinto, Virginia Elena  
dc.contributor.other
Batt, Carl A.  
dc.contributor.other
Tortorello, Mary Lou  
dc.date.available
2022-04-29T15:41:35Z  
dc.date.issued
2014  
dc.identifier.citation
Patriarca, Andrea Rosana; Vaamonde, Graciela; Fernández Pinto, Virginia Elena; Alternaria; Elsevier; 2014; 54-60  
dc.identifier.isbn
978-0-12-384733-1  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/156126  
dc.description.abstract
Alternaria is a common fungal genus that causes pre- and postharvest damage to agricultural products, including cereal grains, fruits, and vegetables. In addition to spoiling a wide variety of foods, several Alternaria species are able to produce secondary metabolites considered as both phytotoxins, which play an important role in the pathogenesis of plants, and mycotoxins, which can be harmful to humans and animals. This chapter presents an overview of the genus Alternaria covering the current status of taxonomy, secondary metabolite production, ecophysiology, association with plant diseases, and natural occurrence of Alternaria mycotoxins in foods.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Elsevier  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
ALTERNARIA  
dc.subject
MORPHOLOGY  
dc.subject
MYCOTOXINS  
dc.subject
POLYPHASIC APPROACH  
dc.subject
FOOD SPOILAGE  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Alternaria  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-01-27T18:14:29Z  
dc.journal.pagination
54-60  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Oxford  
dc.description.fil
Fil: Patriarca, Andrea Rosana. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Vaamonde, Graciela. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fernández Pinto, Virginia Elena. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Química Orgánica; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Micología y Botánica. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Instituto de Micología y Botánica; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780123847300000070?via%3Dihub  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-384730-0.00007-0  
dc.conicet.paginas
863  
dc.source.titulo
Encyclopedia of Food Microbiology