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dc.contributor.author
Sciammaro, Leonardo Pablo  
dc.contributor.author
Quintero Ruiz, Natalia Andrea  
dc.contributor.author
Ferrero, Cristina  
dc.contributor.author
Puppo, Maria Cecilia  
dc.contributor.other
Puppo, Maria Cecilia  
dc.contributor.other
Felker, Peter  
dc.date.available
2022-03-23T17:29:43Z  
dc.date.issued
2021  
dc.identifier.citation
Sciammaro, Leonardo Pablo; Quintero Ruiz, Natalia Andrea; Ferrero, Cristina; Puppo, Maria Cecilia; Chemical and nutritional composition of Prosopis spp. seeds and pods; Academic Press; 2021; 297-304  
dc.identifier.isbn
978-0-12-823320-7  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/153826  
dc.description.abstract
The main components such as polyphenols, lipids,proteins, sugars and dietary fiber were determined in the whole pod of Prosopisalba and nigra. The presence of these compounds in the pericarp or pulp and inthe different parts of the seeds were chemically characterized. Also mineralsand fatty acid composition of the different parts of the pods, was analyzed. Conditionsfor flour conservation through water activity-aw were determined andrelated to main flour chemical components.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Academic Press  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Prosopis nigra  
dc.subject
Pods flour  
dc.subject
Seed composition  
dc.subject
Aminoacid profile  
dc.subject
Mineral content  
dc.subject
Water activity  
dc.subject
Flour conservation  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Chemical and nutritional composition of Prosopis spp. seeds and pods  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-03-14T16:41:23Z  
dc.journal.pagination
297-304  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Sciammaro, Leonardo Pablo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Quintero Ruiz, Natalia Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Ferrero, Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y77jjwga  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-823320-7.00006-7  
dc.conicet.paginas
357  
dc.source.titulo
Prosopis as a Heat Tolerant Nitrogen Fixing Desert Food Legume: Prospects for Economic Development in Arid Lands