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dc.contributor.author
Sciammaro, Leonardo Pablo
dc.contributor.author
Quintero Ruiz, Natalia Andrea
dc.contributor.author
Ferrero, Cristina
dc.contributor.author
Puppo, Maria Cecilia
dc.contributor.other
Puppo, Maria Cecilia
dc.contributor.other
Felker, Peter
dc.date.available
2022-03-23T17:29:43Z
dc.date.issued
2021
dc.identifier.citation
Sciammaro, Leonardo Pablo; Quintero Ruiz, Natalia Andrea; Ferrero, Cristina; Puppo, Maria Cecilia; Chemical and nutritional composition of Prosopis spp. seeds and pods; Academic Press; 2021; 297-304
dc.identifier.isbn
978-0-12-823320-7
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/153826
dc.description.abstract
The main components such as polyphenols, lipids,proteins, sugars and dietary fiber were determined in the whole pod of Prosopisalba and nigra. The presence of these compounds in the pericarp or pulp and inthe different parts of the seeds were chemically characterized. Also mineralsand fatty acid composition of the different parts of the pods, was analyzed. Conditionsfor flour conservation through water activity-aw were determined andrelated to main flour chemical components.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Academic Press
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Prosopis nigra
dc.subject
Pods flour
dc.subject
Seed composition
dc.subject
Aminoacid profile
dc.subject
Mineral content
dc.subject
Water activity
dc.subject
Flour conservation
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Chemical and nutritional composition of Prosopis spp. seeds and pods
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-03-14T16:41:23Z
dc.journal.pagination
297-304
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Sciammaro, Leonardo Pablo. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Quintero Ruiz, Natalia Andrea. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Ferrero, Cristina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Puppo, Maria Cecilia. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://tinyurl.com/y77jjwga
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-823320-7.00006-7
dc.conicet.paginas
357
dc.source.titulo
Prosopis as a Heat Tolerant Nitrogen Fixing Desert Food Legume: Prospects for Economic Development in Arid Lands
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