Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Special (Emerging) Freezing Techniques (Dehydrofreezing, Pressure-Shift Freezing, UltrasonicAssisted Freezing, and Hydrofluidization Freezing)

Título del libro: Operations in Food Refrigeration

Ramallo, Laura Ana; Martino, Miriam NoraIcon ; Mascheroni, Rodolfo HoracioIcon
Otros responsables: Mascheroni, Rodolfo HoracioIcon
Fecha de publicación: 2012
Editorial: CRC Press - Taylor & Francis Group
ISBN: 9781420055481
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

As any other evolving technology, freezing tries to develop new applications of known procedures, as in combination with partial dehydration in dehydrofreezing or using fluidization principles in hydrofluidization (HF) freezing, or testing promising developing (emerging) technologies such as very high pressures in pressure-shift freezing or ultrasound in ultrasonic-assisted freezing. The first two applications are much more advanced in their concepts and applications, and the last two have promising possibilities that must be studied much more thoroughly.
Palabras clave: Emerging freezing technologies , Pressure shift , Ultrasonic freezing , Hydrofluidization freezing
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.903Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/111860
URL: https://www.taylorfrancis.com/books/9780429136764/chapters/10.1201/b12137-18
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Ramallo, Laura Ana; Martino, Miriam Nora; Mascheroni, Rodolfo Horacio; Special (Emerging) Freezing Techniques (Dehydrofreezing, Pressure-Shift Freezing, UltrasonicAssisted Freezing, and Hydrofluidization Freezing); CRC Press - Taylor & Francis Group; 1; 2012; 307-329
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Artículo Comparative analysis between slow freezing and ultra-rapid freezing for human sperm cryopreservation
    Riva, Natalí; Ruhlmann, Claudio; Iaizzo, Rocío S.; Marcial López, Carla Agustina ; Martínez, Alejandro Gustavo (Sociedade Brasileira de Reproducao Assistida, 2018-10)
  • Artículo Pink grapefruit lycopene encapsulated in alginate-based beads: stability towards freezing and drying
    Aguirre Calvo, Tatiana Rocio ; Santagapita, Patricio Roman (Wiley Blackwell Publishing, Inc, 2019-02)
  • Capítulo de Libro Cooling and Freezing of Fruits and Fruit Products
    Título del libro: Fruit Preservation: Novel and Conventional Technologies
    Chaves, Alicia Raquel ; Zaritzky, Noemi Elisabet - Otros responsables: Rosenthal, Amauri Deliza, Rosires Welti Chanes, Jorge Barbosa Cánovas, Gustavo - (Springer, 2018)
  • Capítulo de Libro Chilling and Freezing by Contact with Refrigerated Surfaces (Plate Freezers, Surface Hardeners, and Scraped Surface Freezers)
    Título del libro: Operations in Food Refrigeration
    Mascheroni, Rodolfo Horacio - Otros responsables: Mascheroni, Rodolfo Horacio - (Crc Press-taylor & Francis Group, 2012)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES