Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos

Título: Probiotics in broilers’ rearing: A strategy for intensive production models
Blajman, JesicaIcon ; Zbrun, María VirginiaIcon ; Astesana, Diego MartínIcon ; Berisvil, Ayelén PatriciaIcon ; Romero Scharpen, AnalíaIcon ; Fusari, Marcia Lucia; Soto, Lorena PaolaIcon ; Signorini Porchietto, Marcelo LisandroIcon ; Rosmini, Marcelo Raul; Frizzo, Laureano SebastianIcon
Fecha de publicación: 10/2015
Editorial: Asociación Argentina de Microbiología
Revista: Revista Argentina de Microbiología
ISSN: 0325-7541
e-ISSN: 1851-7617
Idioma: Español
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ciencias Veterinarias

Resumen

The broiler industry has become an important economic activity in Argentina. Glo-bal production of broiler meat has been growing in Argentina faster than for any other meats,possibly due to declining poultry prices and increasing incomes. Modern rearing systems canproduce broilers ready to slaughter in 50 days, with the required 2.7 kg of weight and a feedconversion of about 1.6 kg feed/kg of meat. Nevertheless, broilers raised under these intensiveconditions are exposed to various stressors every day. For many years, feed supplementationwith antibiotics was widely used to stabilize the gut flora, improve general parameters andprevent avian diseases. However, the utility of antibiotics has been questioned because of theemergence and spread of antibiotic-resistant bacteria in meat. Therefore, there is a renewedinterest in finding viable alternatives to antibiotics. One potential method is the supplemen-tation of broiler diets with probiotics. This review provides an updated summary of the use ofprobiotics to improve sanitary conditions and enhance performance in broilers, demonstratingthe role of probiotics as a reliable option to replace antimicrobial growth promoters.
Palabras clave: Broilers , Intestinal Microbiota , Probiotics
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 942.4Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/37790
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.ram.2015.08.002
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0325754115001133
URL: http://ref.scielo.org/y5vdrc
Colecciones
Articulos(ICIVET-LITORAL)
Articulos de INST. DE CIENCIAS VETERINARIAS DEL LITORAL
Citación
Blajman, Jesica; Zbrun, María Virginia; Astesana, Diego Martín; Berisvil, Ayelén Patricia; Romero Scharpen, Analía; et al.; Probióticos en pollos parrilleros: Una estrategia para los modelos productivos intensivos; Asociación Argentina de Microbiología; Revista Argentina de Microbiología; 47; 4; 10-2015; 360-367
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES