Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Bioactive peptides released from meat and meat products during gastrointestinal digestion

Título del libro: Protein Digestion-Derived Peptides: Chemistry, Bioactivity, and Health Effects

Añon, Maria CristinaIcon ; Garcia Fillerías, Susan Fiorella; Nardo, Agustina EstefaniaIcon ; Quiroga, Alejandra VivianaIcon ; Rodriguez, MarielaIcon ; Sabbione, Ana ClaraIcon ; Suarez, Santiago EmmanuelIcon ; Scilingo, Adriana Alicia; Tironi, Valeria AnahiIcon
Otros responsables: Hernandez, Blanca; Martinez Villaluenga, Cristina
Fecha de publicación: 2024
Editorial: Academic Press Inc Elsevier Science
ISBN: 9780443191411
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Pseudo-cereals is the name given to a group of dicotyledonous plants since, although cereals are monocotyledons, they share some characteristics with them (Usman et al., 2022). In this way, these plants produced starch-rich grains with texture, palatability, and cooking methods similar to those of cereals (Morales et al., 2021). However, the different botanical origins are reflected in differences in the chemical, physical, and processing properties. Among these, the smaller seed kernel size, the specific starch structure (small starch granule size and architecture, differing content of amylose), the protein composition (gluten-free, differing protein fractions and amino acid composition, greater nutritional quality protein), the dietary fiber and secondary plant metabolites composition, could be mentioned.
Palabras clave: CARNES , PEPTIDOS BIOACTIVOS , DIGESTION GASTROINTESTINAL , CARNES CURADAS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 976.2Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/254906
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/B978044319141100008X
Colecciones
Capítulos de libros(CIDCA)
Capítulos de libros de CENTRO DE INV EN CRIOTECNOLOGIA DE ALIMENTOS (I)
Citación
Añon, Maria Cristina; Garcia Fillerías, Susan Fiorella; Nardo, Agustina Estefania; Quiroga, Alejandra Viviana; Rodriguez, Mariela; et al.; Bioactive peptides released from meat and meat products during gastrointestinal digestion; Academic Press Inc Elsevier Science; 2024; 219-260
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES