Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Effect of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese

Ceruti, Roberto JulioIcon ; Zorrilla, SusanaIcon ; Sabbag, Nora; Costa, Silvia; Sihufe, Guillermo AdrianIcon
Fecha de publicación: 11/2014
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
Revista: International Journal Of Dairy Technology
ISSN: 1364-727X
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

The effects of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese were evaluated in relation to different temperature?time combinations. Control cheeses stored at 12°C for 6 months and experimental cheeses stored at 20°C for 2 or 4 weeks then at 12°C up to 6 months were analysed at 61, 124, and 180 days of ripening by physicochemical, microbiological and quantitative descriptive analysis. The use of an initial increased ripening temperature results in controlled and limited changes on mesophilic lactobacilli growth and in a mild acceleration of the sensory characteristic development of Reggianito cheese.
Palabras clave: Reggianito , Cheese , Sensory Characteristics , Ripening , Initial Increased Temperature
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 209.2Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/9530
DOI: http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12144
Colecciones
Articulos(INTEC)
Articulos de INST.DE DES.TECNOL.PARA LA IND.QUIMICA (I)
Citación
Ceruti, Roberto Julio; Zorrilla, Susana; Sabbag, Nora; Costa, Silvia; Sihufe, Guillermo Adrian; Effect of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 67; 11-2014; 539-546
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES