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dc.contributor.author
Ceruti, Roberto Julio
dc.contributor.author
Zorrilla, Susana
dc.contributor.author
Sabbag, Nora
dc.contributor.author
Costa, Silvia
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian
dc.date.available
2016-12-15T21:16:29Z
dc.date.issued
2014-11
dc.identifier.citation
Ceruti, Roberto Julio; Zorrilla, Susana; Sabbag, Nora; Costa, Silvia; Sihufe, Guillermo Adrian; Effect of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 67; 11-2014; 539-546
dc.identifier.issn
1364-727X
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/9530
dc.description.abstract
The effects of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese were evaluated in relation to different temperature?time combinations. Control cheeses stored at 12°C for 6 months and experimental cheeses stored at 20°C for 2 or 4 weeks then at 12°C up to 6 months were analysed at 61, 124, and 180 days of ripening by physicochemical, microbiological and quantitative descriptive analysis. The use of an initial increased ripening temperature results in controlled and limited changes on mesophilic lactobacilli growth and in a mild acceleration of the sensory characteristic development of Reggianito cheese.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
Reggianito
dc.subject
Cheese
dc.subject
Sensory Characteristics
dc.subject
Ripening
dc.subject
Initial Increased Temperature
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS
dc.title
Effect of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2016-12-12T13:44:43Z
dc.journal.volume
67
dc.journal.pagination
539-546
dc.journal.pais
Reino Unido
dc.journal.ciudad
Londres
dc.description.fil
Fil: Ceruti, Roberto Julio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina
dc.description.fil
Fil: Zorrilla, Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina
dc.description.fil
Fil: Sabbag, Nora. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de Los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Costa, Silvia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de Los Alimentos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12144
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