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dc.contributor.author
Ceruti, Roberto Julio  
dc.contributor.author
Zorrilla, Susana  
dc.contributor.author
Sabbag, Nora  
dc.contributor.author
Costa, Silvia  
dc.contributor.author
Sihufe, Guillermo Adrian  
dc.date.available
2016-12-15T21:16:29Z  
dc.date.issued
2014-11  
dc.identifier.citation
Ceruti, Roberto Julio; Zorrilla, Susana; Sabbag, Nora; Costa, Silvia; Sihufe, Guillermo Adrian; Effect of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 67; 11-2014; 539-546  
dc.identifier.issn
1364-727X  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/9530  
dc.description.abstract
The effects of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese were evaluated in relation to different temperature?time combinations. Control cheeses stored at 12°C for 6 months and experimental cheeses stored at 20°C for 2 or 4 weeks then at 12°C up to 6 months were analysed at 61, 124, and 180 days of ripening by physicochemical, microbiological and quantitative descriptive analysis. The use of an initial increased ripening temperature results in controlled and limited changes on mesophilic lactobacilli growth and in a mild acceleration of the sensory characteristic development of Reggianito cheese.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Wiley Blackwell Publishing, Inc  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
Reggianito  
dc.subject
Cheese  
dc.subject
Sensory Characteristics  
dc.subject
Ripening  
dc.subject
Initial Increased Temperature  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.title
Effect of increased initial ripening temperature on the sensory characteristics of Reggianito cheese  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2016-12-12T13:44:43Z  
dc.journal.volume
67  
dc.journal.pagination
539-546  
dc.journal.pais
Reino Unido  
dc.journal.ciudad
Londres  
dc.description.fil
Fil: Ceruti, Roberto Julio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Zorrilla, Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sabbag, Nora. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de Los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Costa, Silvia. Universidad Nacional del Litoral. Facultad de Ingeniería Química. Instituto de Tecnología de Los Alimentos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Sihufe, Guillermo Adrian. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Santa Fe. Instituto de Desarrollo Tecnológico Para la Industria Química (i); Argentina  
dc.journal.title
International Journal Of Dairy Technology  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12144