Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

What is meat in Argentina?

Pavan, Enrique; Grigioni, Gabriela MariaIcon ; Aguirre, Patricia; Leal, Marcela
Fecha de publicación: 10/2017
Editorial: American Society of Animal Science
Revista: Animal Frontiers
ISSN: 2160-6056
e-ISSN: 2160-6064
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Producción Animal y Lechería

Resumen

Due to its strong cultural signi cance, the term "meat" in Argentina has been historically associated with beef, despite its wider de nition in the Argentine Food Code. Only by the end of the last century did other meats (poultry and pork) start gaining participation in the Argentinean diet as a result of economic and health-related issues. Meat, in general, is recognized as an important source of high- value proteins by consumers and professionals but not as an important source of minerals and vitamins.
Palabras clave: Cultural Perception , Food Code Definition , Nutritionists' Perception
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 1.140Mb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial 2.5 Unported (CC BY-NC 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/41344
URL: http://academic.oup.com/af/article/7/4/44/4775078
DOI: http://dx.doi.org/10.2527/af.2017.0434
Colecciones
Articulos(SEDE CENTRAL)
Articulos de SEDE CENTRAL
Citación
Pavan, Enrique; Grigioni, Gabriela Maria; Aguirre, Patricia; Leal, Marcela; What is meat in Argentina?; American Society of Animal Science; Animal Frontiers; 7; 4; 10-2017; 44-47
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES