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Artículo

Dip Treatments for fresh Romaine lettuce

Roura, Sara InesIcon ; Moreira, Maria del RosarioIcon ; Ponce, Alejandra GracielaIcon ; del Valle, Carlos
Fecha de publicación: 12/2003
Editorial: Chiriotti Editori
Revista: Italian Journal Of Food Science
ISSN: 1120-1770
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

The effect of dip treatments with chlorine, citric acid, ascorbic acid and CaCl2 on the storage life of Romaine lettuce leaves was investigated. While the presence of chlorine was required to delay degradation related to the activity of the native and exogenous flora, the other additives did not improve the storage life of the product when applied alone. Combination of citric and ascorbic acids did have a beneficial effect on the overall visual quality (color, texture, brightness). The ratio of ascorbic acid contents in samples treated and not treated with this compound was about 4.2:1 immediately after the dip treatment but dropped to about 2.3:1 after four days of storage.
Palabras clave: Leafy Vegetable Quality, , Sensory Attributes, , Storage Conditions , Treatments
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/37091
Colecciones
Articulos(CCT - MAR DEL PLATA)
Articulos de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - MAR DEL PLATA
Citación
Roura, Sara Ines; Moreira, Maria del Rosario; Ponce, Alejandra Graciela; del Valle, Carlos; Dip Treatments for fresh Romaine lettuce; Chiriotti Editori; Italian Journal Of Food Science; 3; 15; 12-2003; 405-415
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