Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Chicken meat coated with polyphenol-added hydrocolloid films

Bartolucci, Paola; Báez, Germán DavidIcon ; Giordanengo, Virginia Isabel; Berino, Romina PaolaIcon ; Llopart, Emilce ElinaIcon ; Busti, Pablo Andres
Fecha de publicación: 04/2025
Editorial: Atena
Revista: Journal of Agricultural Sciences Research
ISSN: 2764-0973
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Edible films (CP) were prepared based on sodium alginate (AS) dissolved in reduced-fat, low-sodium chicken broth (CP). Polyphenols (PF) extracted from Malus domestica apple peels (Red Delicious variety), subjected to 14-day stress treatment to enhance PF content, were incorporated as an antioxidant additive. The CPs were produced via heat treatment and applied as coatings on shredded chicken snacks. The films underwent physicochemical and mechanical analyses to evaluate their structure and quality, followed by sensory assessments of the baked snacks. This study establishes a foundation for developing healthier alternatives to traditional chicken skin by reducing harmful components (e.g., fats, cholesterol, and potential carcinogens) without compromising flavor intensity.
Palabras clave: FILMS , POLYPHENOLS , CHICKEN , SENSORY
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 1.068Mb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/274445
URL: https://atenaeditora.com.br/catalogo/artigo-revista/carne-de-pollo-cubierta-con-
DOI: https://doi.org/10.22533/at.ed.973542512038
Colecciones
Articulos(CCT - ROSARIO)
Articulos de CTRO.CIENTIFICO TECNOL.CONICET - ROSARIO
Articulos(IQUIR)
Articulos de INST.DE QUIMICA ROSARIO
Citación
Bartolucci, Paola; Báez, Germán David; Giordanengo, Virginia Isabel; Berino, Romina Paola; Llopart, Emilce Elina; et al.; Chicken meat coated with polyphenol-added hydrocolloid films; Atena; Journal of Agricultural Sciences Research; 5; 4; 4-2025; 1-11
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES