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Artículo

Physicochemical and antioxidant properties of bovine caseinate hydrolysates obtained through microbial protease treatment

Hidalgo, María EugeniaIcon ; Daroit, Daniel J.; Folmer Corrêa, Ana P.; Pieniz, Simone; Brandelli, Adriano; Risso, Patricia HildaIcon
Fecha de publicación: 01/2012
Editorial: Wiley Blackwell Publishing, Inc
Revista: International Journal Of Dairy Technology
ISSN: 1364-727X
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Biología Celular, Microbiología; Físico-Química, Ciencia de los Polímeros, Electroquímica; Biotecnología Agrícola y Biotecnología Alimentaria

Resumen

Q2 según Scimago At present, it is possible to obtain bioactive nutritional components through enzyme hydrolysis  under well-controlled and moderate conditions of pH and temperature. In this work we aimed for the production and characterization of bovine sodium caseinate (NaCAS) hydrolysates by  means of an extracellular protease from Bacillus sp. P45. Antioxidant properties were evaluated  through DPPH and TBARS assays. A glucono-δ-lactone acid-induced aggregation and gelation processes of the hydrolysates and their corresponding mixtures with NaCAS was also analyzed. Hereby, we demonstrate that the presence of hydrolysates affects the kinetic of NaCAS  aggregation processes but does not significantly alters the final state of the acid aggregates obtained.
Palabras clave: Acidification , Bacillus , Proteolysis , Bovine Caseinate , Caseinate Gels , Antioxidant activity
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/268622
URL: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-0307.2011.00752.x/abstract
DOI: http://dx.doi.org/10.1111/j.1471-0307.2011.00752.x
Colecciones
Articulos(IFIR)
Articulos de INST.DE FISICA DE ROSARIO (I)
Citación
Hidalgo, María Eugenia; Daroit, Daniel J.; Folmer Corrêa, Ana P.; Pieniz, Simone; Brandelli, Adriano; et al.; Physicochemical and antioxidant properties of bovine caseinate hydrolysates obtained through microbial protease treatment; Wiley Blackwell Publishing, Inc; International Journal Of Dairy Technology; 65; 3; 1-2012; 342-352
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