Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Characterization and technological properties of lactic acid bacteria isolated from traditional Argentinean goat’s milk products

Taboada, Natalia VerónicaIcon ; Nuñez, Martha SusanaIcon ; Medina, Roxana BeatrizIcon ; Lopez Alzogaray, Maria Soledad
Fecha de publicación: 23/04/2014
Editorial: Taylor & Francis
Revista: Food Biotechnology
ISSN: 0890-5436
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

A total of 286 lactic acid bacteria isolated from goat’s dairy products in northwest of Argentina were characterized. Lactobacilli (38%) and cocci (62%) were identified according to morphological, physiological, and relevant technological properties. L. plantarum (14%) and Enterococcus (34%) were the predominant species. S. thermophilus, Pediococcus and L. plantarum were the highest acid producers. Eight strains of L. fermentum produced bacteriocins or metabolites similar to bacteriocins. The API-ZYM test was applied to 39 isolates. Eight strains were selected from their both technological properties and enzymatic activities for use as starter or adjunct culture in the manufacture of artisanal goat cheeses.
Palabras clave: Goat´S Milk Products , Lactic Acid Bacteria , Technological Properties , Phenotypic Identification
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 313.3Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/26810
DOI: http://dx.doi.org/10.1080/08905436.2014.895944
URL: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/08905436.2014.895944
Colecciones
Articulos(CERELA)
Articulos de CENTRO DE REFERENCIA PARA LACTOBACILOS (I)
Articulos(SEDE CENTRAL)
Articulos de SEDE CENTRAL
Citación
Taboada, Natalia Verónica; Nuñez, Martha Susana; Medina, Roxana Beatriz; Lopez Alzogaray, Maria Soledad; Characterization and technological properties of lactic acid bacteria isolated from traditional Argentinean goat’s milk products; Taylor & Francis; Food Biotechnology; 28; 2; 23-4-2014; 123-141
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES