Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Integrating legumes in advancement of horticulture: Current and future perspectives

Gómez Herrera, Melanie DesiréeIcon ; Chaves, María Guadalupe; Traffano Schiffo, Maria VictoriaIcon ; Gomez, Andrea GisellaIcon ; Avanza, María VictoriaIcon
Fecha de publicación: 04/2024
Editorial: Diva Enterprise
Revista: International Journal of Innovative Horticulture
ISSN: 2320-0286
e-ISSN: 2582-2527
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Ingenierías y Tecnologías

Resumen

This review highlights the significance of horticulture and legumes in global agriculture, alongside their future trends. Horticulture, integral to ensuring nutritious food and enhancing food security worldwide, is explored in terms of innovative techniques and initiatives such as the epivot project, aimed at improving vocational training and sustainability. Current trends emphasize advancements like soilless culture methods, genome editing, and precision farming. Legumes, recognized for their nutritional value and soil-enhancing properties, are experiencing renewed interest in the market. Future prospects involve leveraging technologies like internet of things (IoT) and artificial intelligence (AI) for resource management, genetic advancements, and climate adaptation. Despite challenges such as disease management and labor issues, opportunities for research and innovation abound, offering solutions to ensure sustainable horticultural development. Collaboration among stakeholders is pivotal for implementing climate-smart practices and realizing the full potential of horticulture and legumes in addressing global food challenges.
Palabras clave: COWPEAS , FARMERS , INNOVATION , NUTRITION , SOIL IMPROVEMENT , VEGETABLES
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 20.87Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/258390
URL: https://www.indianjournals.com/ijor.aspx?target=ijor:ijih&volume=13&issue=1&arti
DOI: http://dx.doi.org/10.5958/2582-2527.2024.00001.0
Colecciones
Articulos(IQUIBA-NEA)
Articulos de INSTITUTO DE QUIMICA BASICA Y APLICADA DEL NORDESTE ARGENTINO
Citación
Gómez Herrera, Melanie Desirée; Chaves, María Guadalupe; Traffano Schiffo, Maria Victoria; Gomez, Andrea Gisella; Avanza, María Victoria; Integrating legumes in advancement of horticulture: Current and future perspectives; Diva Enterprise; International Journal of Innovative Horticulture; 13; 1; 4-2024; 1-7
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES