Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Carbohydrates

Título del libro: Nutraceutical and functional food components: effects of innovative processing techniques

Gerschenson, Lia NoemiIcon ; Rojas, Ana Maria LuisaIcon ; Fissore, Eliana NoemiIcon
Otros responsables: Galanakis, Charis M.
Fecha de publicación: 2017
Editorial: Academic Press
ISBN: 978-0-12-805257-0
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas; Otras Ciencias Químicas

Resumen

Dietary carbohydrates constitute a group of chemically defined substances with a range of physical and physiological properties as well as health benefits. Their primary classification is based on chemistry, i.e., the character of individual monomers, degree of polymerization, and type of linkage (α or β). The effects of conventional and emerging technologies on carbohydrate properties as well as their induced modifications during processing, extraction, and preservation procedures are discussed, with special emphasis on carbohydrates with a carbon chain length up to nine carbon atoms and to inulin and starch.
Palabras clave: CARBOHYDRATES , EXTRACTION AND PROCESSING AND EMERGING TECHNOLOGIES , PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES , FUNCTIONAL PROPERTIES
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 495.7Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/163077
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978012805257000003X
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-805257-0.00003-X
Colecciones
Capítulos de libros(OCA CIUDAD UNIVERSITARIA)
Capítulos de libros de OFICINA DE COORDINACION ADMINISTRATIVA CIUDAD UNIVERSITARIA
Citación
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Fissore, Eliana Noemi; Carbohydrates; Academic Press; 2017; 39-101
Compartir
Altmétricas
 

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Minerals
    Título del libro: Nutraceutical and Functional Food Components : Effects of Innovative Processing Techniques
    Drago, Silvina Rosa - Otros responsables: Galanakis, Charis - (Elsevier, 2017)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES