Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gerschenson, Lia Noemi  
dc.contributor.author
Rojas, Ana Maria Luisa  
dc.contributor.author
Fissore, Eliana Noemi  
dc.contributor.other
Galanakis, Charis M.  
dc.date.available
2022-07-25T20:01:43Z  
dc.date.issued
2017  
dc.identifier.citation
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Fissore, Eliana Noemi; Carbohydrates; Academic Press; 2017; 39-101  
dc.identifier.isbn
978-0-12-805257-0  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/163077  
dc.description.abstract
Dietary carbohydrates constitute a group of chemically defined substances with a range of physical and physiological properties as well as health benefits. Their primary classification is based on chemistry, i.e., the character of individual monomers, degree of polymerization, and type of linkage (α or β). The effects of conventional and emerging technologies on carbohydrate properties as well as their induced modifications during processing, extraction, and preservation procedures are discussed, with special emphasis on carbohydrates with a carbon chain length up to nine carbon atoms and to inulin and starch.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Academic Press  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CARBOHYDRATES  
dc.subject
EXTRACTION AND PROCESSING AND EMERGING TECHNOLOGIES  
dc.subject
PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES  
dc.subject
FUNCTIONAL PROPERTIES  
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas  
dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías  
dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS  
dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Carbohydrates  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart  
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro  
dc.date.updated
2022-07-25T15:23:05Z  
dc.journal.pagination
39-101  
dc.journal.pais
Estados Unidos  
dc.journal.ciudad
Massachusetts  
dc.description.fil
Fil: Gerschenson, Lia Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rojas, Ana Maria Luisa. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Fissore, Eliana Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978012805257000003X  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-805257-0.00003-X  
dc.conicet.paginas
363  
dc.source.titulo
Nutraceutical and functional food components: effects of innovative processing techniques