Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Gerschenson, Lia Noemi

dc.contributor.author
Rojas, Ana Maria Luisa

dc.contributor.author
Fissore, Eliana Noemi

dc.contributor.other
Galanakis, Charis M.
dc.date.available
2022-07-25T20:01:43Z
dc.date.issued
2017
dc.identifier.citation
Gerschenson, Lia Noemi; Rojas, Ana Maria Luisa; Fissore, Eliana Noemi; Carbohydrates; Academic Press; 2017; 39-101
dc.identifier.isbn
978-0-12-805257-0
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/163077
dc.description.abstract
Dietary carbohydrates constitute a group of chemically defined substances with a range of physical and physiological properties as well as health benefits. Their primary classification is based on chemistry, i.e., the character of individual monomers, degree of polymerization, and type of linkage (α or β). The effects of conventional and emerging technologies on carbohydrate properties as well as their induced modifications during processing, extraction, and preservation procedures are discussed, with special emphasis on carbohydrates with a carbon chain length up to nine carbon atoms and to inulin and starch.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Academic Press

dc.rights
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CARBOHYDRATES
dc.subject
EXTRACTION AND PROCESSING AND EMERGING TECHNOLOGIES
dc.subject
PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES
dc.subject
FUNCTIONAL PROPERTIES
dc.subject.classification
Alimentos y Bebidas

dc.subject.classification
Otras Ingenierías y Tecnologías

dc.subject.classification
INGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS

dc.subject.classification
Otras Ciencias Químicas

dc.subject.classification
Ciencias Químicas

dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS

dc.title
Carbohydrates
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/bookPart
dc.type
info:ar-repo/semantics/parte de libro
dc.date.updated
2022-07-25T15:23:05Z
dc.journal.pagination
39-101
dc.journal.pais
Estados Unidos

dc.journal.ciudad
Massachusetts
dc.description.fil
Fil: Gerschenson, Lia Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rojas, Ana Maria Luisa. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.description.fil
Fil: Fissore, Eliana Noemi. Universidad de Buenos Aires. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Departamento de Industrias. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Oficina de Coordinación Administrativa Ciudad Universitaria. Instituto de Tecnología de Alimentos y Procesos Químicos; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978012805257000003X
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-805257-0.00003-X
dc.conicet.paginas
363
dc.source.titulo
Nutraceutical and functional food components: effects of innovative processing techniques
Archivos asociados