Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Effect of different drying conditions on volatile compounds of canelo pepper (Drimys winteri)

Negri Rodríguez, Livia María; Spontón, Emiliano Andrés; Salgado, Oscar; Sancho, Ana; Denoya, Gabriela InésIcon
Fecha de publicación: 09/2020
Editorial: TathQeef Scientific
Revista: Journal of Phytology
e-ISSN: 2075-6240
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Canelo pepper is produced with the fruit of Drimys winteri (Winteraceae family). Driven by gourmet cuisine, this product is becoming increasingly in demand. The aim of this work was to study the effect of two drying conditions on the composition of the volatile compounds of Canelo pepper from Ushuaia forests (Argentina). Two treatments were evaluated. A mild drying (in a ventilated dryer, 2 days at 30 °C) that produced green pepper (G) and a strong drying (on an unventilated stove 6 days at 43 °C), which produced brown pepper (B). Untreated samples were used as fresh control (F). The profile of the volatile compounds of Canelo pepper varied when the fruits were dried and also changed with the drying conditions. Besides, the milder treatment affected the volatile compounds from the pepper to a lesser extent than the stronger drying.
Palabras clave: CANELO , DRYING , FLAVOR , TERPENES , VOLATILE COMPOUNDS
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 672.5Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution 2.5 Unported (CC BY 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/156932
DOI: http://dx.doi.org/10.25081/jp.2020.v12.6297
URL: https://www.updatepublishing.com/journal/index.php/jp/article/view/6297
Colecciones
Articulos (ICYTESAS)
Articulos de INSTITUTO DE INVESTIGACION DE LA CADENA LACTEA
Citación
Negri Rodríguez, Livia María; Spontón, Emiliano Andrés; Salgado, Oscar; Sancho, Ana; Denoya, Gabriela Inés; Effect of different drying conditions on volatile compounds of canelo pepper (Drimys winteri); TathQeef Scientific; Journal of Phytology; 12; 9-2020; 56-61
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES