Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Lactoserum: As a Complete Nutraceutical

Título del libro: Nutraceutical and Functional Foods in Disease Prevention

Gupta, Charu; Pacheco, ConsueloIcon ; Dhan Prakash
Otros responsables: Keservani, Raj K.; Sharma, A. K.; Kesharwani, Rajesh K.
Fecha de publicación: 2018
Editorial: IGI Global
ISBN: 978-1-5225-3267-5
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Otras Ingeniería Química

Resumen

Lactoserum, a byproduct of cheese industry, is rich in nutrients, but it is discharged directly into the environment. It has many human applications that promise to be a complete nutraceutical for the future generations. It is of high nutritive value and its products can be used as functional ingredients in food and pharmaceutical applications and as nutrients in dietary and health foods. They contain full spectrum of amino acids including essential and branched-chain amino acids which are important in tissue growth and repair. The other biological activities of lactoserum are antibiotic, anti-cancer, anti-toxin, immune-enhancer, and prebiotic (growth enhancement of gut microflora such as bifidobacteria). Lactoserum can thus be used as nutraceutical in various products like infant formulas, food supplements, cheese spreads, sports bars, and beverages to meet a variety of health goals for people of all ages, including animal feed.
Palabras clave: Lactoserum , Nutraceutical , Food supplement , Cheesewhey , Immune-enhancer , Antimicrobial
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 128.4Kb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/99162
URL: https://www.igi-global.com/chapter/lactoserum/207988
DOI: http://dx.doi.org/10.4018/978-1-5225-3267-5.ch015
Colecciones
Capítulos de libros(PLAPIQUI)
Capítulos de libros de PLANTA PILOTO DE INGENIERIA QUIMICA (I)
Citación
Gupta, Charu; Pacheco, Consuelo; Dhan Prakash; Lactoserum: As a Complete Nutraceutical; IGI Global; 2018; 432-456
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES