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Artículo

Healthy oils: a process to obtain diglyceride-rich edible vegetable oils

Ferretti, Cristián AlejandroIcon ; Spotti, María Laura; Di Cosimo, Juana IsabelIcon
Fecha de publicación: 09/2018
Editorial: American Oil Chemical Society Press
Revista: nternational News on Fats, Oils & Related Materials
ISSN: 1528-9303
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Ingeniería de Procesos Químicos

Resumen

Healthy oils are obtained catalytically by upgrading vegetable oils in a four-phase reactor and without the use of solvents. Oil glycerolysis promoted by an inexpensive and fully recoverable solid base, magnesium oxide, increases up to 54wt.% the total diglyceride content, with 67% of this fraction being the healthy 1,3-diglyceride isomer. The distinct metabolic pathway of 1,3-diglyceride is believed to prevent body fat accumulation.
Palabras clave: HEALTHY OILS , DIGLYCERIDES , VEGETABLES OILS , TRIGLYCERIDES
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/88236
Colecciones
Articulos(INCAPE)
Articulos de INST.DE INVEST.EN CATALISIS Y PETROQUIMICA "ING. JOSE MIGUEL PARERA"
Citación
Ferretti, Cristián Alejandro; Spotti, María Laura; Di Cosimo, Juana Isabel; Healthy oils: a process to obtain diglyceride-rich edible vegetable oils; American Oil Chemical Society Press; nternational News on Fats, Oils & Related Materials; 29; 8; 9-2018; 14-17
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