Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Changes in Composition and Quality of Sunflower Oils during Extraction and Degumming

Brevedan, Marta Ingrid Victoria; Crapiste, Guillermo HectorIcon ; Carelli Albarracin, Amalia AntoniaIcon
Fecha de publicación: 04/2000
Editorial: Instituto de la Grasa
Revista: Grasas y Aceites
ISSN: 0017-3495
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

The influence of different stages of processing on composition and quality of crude sunflower oil was studied through the determination of fatty acids, metal and phosphorus contents, free fatty acids, peroxide and anisidine values, tocopherols, polar compounds, waxes and oxidative stability. No significant changes in the content of individual fatty acids and tocopherols were observed during processing. The composition of some minor constituents was strongly affected by the extraction and water degumming processes.Sunflower oils obtained by hexane extraction presented a higher initial deterioration but also a higher oxidative stability than oils obtaining by pressing.
Palabras clave: Degumming , Extraction Process , Stability Oxidative , Quality , Sunflower Oil
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 640.9Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution 2.5 Unported (CC BY 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/40570
URL: http://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/460
Colecciones
Articulos(PLAPIQUI)
Articulos de PLANTA PILOTO DE INGENIERIA QUIMICA (I)
Citación
Brevedan, Marta Ingrid Victoria; Crapiste, Guillermo Hector; Carelli Albarracin, Amalia Antonia; Changes in Composition and Quality of Sunflower Oils during Extraction and Degumming; Instituto de la Grasa; Grasas y Aceites; 51; 6; 4-2000; 417-423
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES