Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Use of Nanomaterials in the detection of food contaminants

Sonawane, Sachin K.; Arya, Shalini S.; Leblanc, Jean Guy JosephIcon ; Jha, Neetu
Fecha de publicación: 10/2014
Editorial: Sciencedomain International
Revista: European Journal of Nutrition and Food Safety
ISSN: 2347-5641
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Otras Nanotecnología

Resumen

Food safety plays an important role in public health and thus to society as a whole. Food borne illness associated with toxins, pathogens or other food contaminants poses a serious health threat all over the world. Food may become unsafe due to the presence of adulterants such as melamine, food born pathogenic bacteria, toxins such as cholera, shiga, aflatoxin amongst others. The present review is focused on the potential role of nanomaterials, which are currently being used in various biosensors, for the detection of various chemical contaminants, toxins and pathogens.
Palabras clave: Novel Nanomaterials , Nano Sensors , Biosensors , Food Safety , Nanomaterials
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
 
Tamaño: 734.3Kb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/2904
URL: http://www.sciencedomain.org/journal/30
URL: http://sciencedomain.org/abstract/4440
URL: http://dx.doi.org/ www.sciencedomain.org
Colecciones
Articulos(CERELA)
Articulos de CENTRO DE REFERENCIA PARA LACTOBACILOS (I)
Citación
Sonawane, Sachin K.; Arya, Shalini S.; Leblanc, Jean Guy Joseph; Jha, Neetu; Use of Nanomaterials in the detection of food contaminants; Sciencedomain International; European Journal of Nutrition and Food Safety; 4; 4; 10-2014; 301-317
Compartir

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES