Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Capítulo de Libro

Statistics and Food Quality

Título del libro: Comprehensive Foodomics

Lozano, Valeria AntonellaIcon ; Olivieri, Alejandro CesarIcon ; Pellegrino Vidal, RocioIcon ; Pisano, Pablo LuisIcon
Fecha de publicación: 2019
Editorial: Elsevier
ISBN: 978-0-12-816396-2
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Química Analítica

Resumen

This chapter discusses recent reports on food traceability performed by applying chemometric modeling tools. The latter include classification and discrimination as well as multivariate regression models. The selected literature references involve the use of these advanced modeling techniques to the assessment of food authenticity, geographical origin and protected designation of origin, conformity or non-conformity, adulteration, contamination, etc. From the large variety of available foodstuffs, the literature survey covers wine, beer, tea, coffee, yerba mate, olive oils, spices, fruits, vegetables, and cereals. Emphasis has been put in the correct use of data processing models, the existence of validation and truly test samples, and the number of studied specimens in relation to the complexity of the problem.
Palabras clave: Food analysis and traceability , Chemometric classification and regression , Wine and beer , Tea, coffee, and yerba mate
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.168Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/238730
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978008100596522862X
Colecciones
Capítulos de libros(SEDE CENTRAL)
Capítulos de libros de SEDE CENTRAL
Citación
Lozano, Valeria Antonella; Olivieri, Alejandro Cesar; Pellegrino Vidal, Rocio; Pisano, Pablo Luis; Statistics and Food Quality; Elsevier; 2019; 1-25
Compartir

Items relacionados

Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.

  • Capítulo de Libro Green Chemistry Metrics
    Título del libro: Comprehensive Foodomics
    Espino, Magdalena Belén ; Gomez, Federico Jose Vicente ; Boiteux, Joana Jaqueline ; Fernández, María de Los Ángeles ; Silva, María Fernanda - Otros responsables: Cifuentes, Alejandro - (Elsevier, 2021)
  • Capítulo de Libro Interaction between plant secondary metabolites and the human metabolome
    Título del libro: Comprehensive Foodomics
    Gomez Casati, Diego Fabian ; Busi, María Victoria - Otros responsables: Cifuentes, A. - (Elsevier, 2021)
Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES