Capítulo de Libro
Green Chemistry Metrics
Título del libro: Comprehensive Foodomics
Espino, Magdalena Belén
; Gomez, Federico Jose Vicente
; Boiteux, Joana Jaqueline
; Fernández, María de Los Ángeles
; Silva, María Fernanda
Otros responsables:
Cifuentes, Alejandro
Fecha de publicación:
2021
Editorial:
Elsevier
ISBN:
978-0-12-816396-2
Idioma:
Español
Clasificación temática:
Resumen
Reliable quantitative tools have been proposed to evaluate and compare the sustainability of processes during the last decades. Metrics in green chemistry allows the possibility to compare different methods and critically select the greenest option. The aim of this chapter is to present an overview of knowledge regarding principal metrics applied as well as their scope. Organic Synthesis, Industrial Processes, Analytical Chemistry and Foodomics were considered. Furthermore, recent trends and future perspectives concerning challenges on how green metrics can contribute to the sustainable progress are stated.
Palabras clave:
green metrics
,
des
,
nades
,
green chemistry
Archivos asociados
Licencia
Identificadores
Colecciones
Capítulos de libros(IBAM)
Capítulos de libros de INST.DE BIOLOGIA AGRICOLA DE MENDOZA
Capítulos de libros de INST.DE BIOLOGIA AGRICOLA DE MENDOZA
Citación
Espino, Magdalena Belén; Gomez, Federico Jose Vicente; Boiteux, Joana Jaqueline; Fernández, María de Los Ángeles; Silva, María Fernanda; Green Chemistry Metrics; Elsevier; 2021; 825-833
Compartir
Altmétricas
Items relacionados
Mostrando titulos relacionados por título, autor y tema.
-
Capítulo de Libro Statistics and Food QualityTítulo del libro: Comprehensive FoodomicsLozano, Valeria Antonella ; Olivieri, Alejandro Cesar ; Pellegrino Vidal, Rocio ; Pisano, Pablo Luis (Elsevier, 2019)
-
Capítulo de Libro Interaction between plant secondary metabolites and the human metabolomeTítulo del libro: Comprehensive FoodomicsGomez Casati, Diego Fabian ; Busi, María Victoria - Otros responsables: Cifuentes, A. - (Elsevier, 2021)