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Capítulo de Libro

Green Chemistry Metrics

Título del libro: Comprehensive Foodomics

Espino, Magdalena BelénIcon ; Gomez, Federico Jose VicenteIcon ; Boiteux, Joana JaquelineIcon ; Fernández, María de Los ÁngelesIcon ; Silva, María FernandaIcon
Otros responsables: Cifuentes, Alejandro
Fecha de publicación: 2021
Editorial: Elsevier
ISBN: 978-0-12-816396-2
Idioma: Español
Clasificación temática:
Química Analítica

Resumen

Reliable quantitative tools have been proposed to evaluate and compare the sustainability of processes during the last decades. Metrics in green chemistry allows the possibility to compare different methods and critically select the greenest option. The aim of this chapter is to present an overview of knowledge regarding principal metrics applied as well as their scope. Organic Synthesis, Industrial Processes, Analytical Chemistry and Foodomics were considered. Furthermore, recent trends and future perspectives concerning challenges on how green metrics can contribute to the sustainable progress are stated.
Palabras clave: green metrics , des , nades , green chemistry
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info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/128779
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780081005965228229
DOI: https://doi.org/10.1016/B978-0-08-100596-5.22822-9
Colecciones
Capítulos de libros(IBAM)
Capítulos de libros de INST.DE BIOLOGIA AGRICOLA DE MENDOZA
Citación
Espino, Magdalena Belén; Gomez, Federico Jose Vicente; Boiteux, Joana Jaqueline; Fernández, María de Los Ángeles; Silva, María Fernanda; Green Chemistry Metrics; Elsevier; 2021; 825-833
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