Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Use of temporal sensory evaluation methods with consumers: A position paper

Visalli, Michel; Galmarini, Mara VirginiaIcon ; Schlich, Pascal
Fecha de publicación: 12/2023
Editorial: Elsevier
Revista: Current Opinion in Food Science
ISSN: 2214-7993
e-ISSN: 2214-8000
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Alimentos y Bebidas

Resumen

Temporal sensory evaluation methods aim to describe the dynamics of product perception. These methods were developed and implemented with trained panels, but they are increasingly used with consumers. However, this shift has probably been guided more by practical aspects than by scientific considerations, and the limits of application of temporal methods with consumers are not well-documented. This article discusses some of these limitations, presents recent developments looking to overcome them, and makes recommendations on the choice and implementation of methods as well as on the analysis of temporal data and their interpretation. This contribution relies on recent methodological works: a systematic scoping review on temporal methods and several articles comparing methods using controlled stimuli and commercial products with various levels of complexity.
Palabras clave: Consumers , Sensory , Temporal
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Tamaño: 1.540Mb
Formato: PDF
.
Solicitar
Licencia
info:eu-repo/semantics/restrictedAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Atribución-NoComercial-SinDerivadas 2.5 Argentina (CC BY-NC-ND 2.5 AR)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/235934
DOI: https://doi.org/10.1016/j.cofs.2023.101102
URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214799323001170
Colecciones
Articulos(SEDE CENTRAL)
Articulos de SEDE CENTRAL
Citación
Visalli, Michel; Galmarini, Mara Virginia; Schlich, Pascal; Use of temporal sensory evaluation methods with consumers: A position paper; Elsevier; Current Opinion in Food Science; 54; 101102; 12-2023; 1-8
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES