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Evento

Natural products in food, beverages and plants

Título: Productos Naturales en alimentos, bebidas y plantas
Gallo, Blanca; Berrueta, Luis Ángel; Sasía Arriba, Andrea; Asensio Regalado, Carlos; Alonso Salces, Rosa MariaIcon
Tipo del evento: Jornada
Nombre del evento: Zientzia eta Teknologia Fakultateko VII. Ikerkuntza Jardunaldiak; VII Jornadas de Investigación de la Facultad de Ciencia y Tecnología
Fecha del evento: 30/09/2020
Institución Organizadora: Universidad del País Vasco; Euskal Herriko Unibertsitatea;
Título del Libro: Klima-aldaketa: Cambio Climático
Editorial: Universidad del País Vasco
Idioma: Inglés
Clasificación temática:
Química Analítica

Resumen

 
The chemical analysis of food and beverages has a huge interest in food science in order to develop deep knowledge of natural products, which can lead to an improvement of nutritional quality and manufacturing methods, as well as the detection of geographical origins, bad practices, adulterations and frauds.Polyphenols are a relevant group of natural products which are widely found in the Plant Kingdom. Due to their antioxidant, antimicrobial and antiparasitic properties these compounds have attracted attention for their many benefits for human health (e.g. cardiovascular diseases, cancer...), and have also been associated with the development of biotic resistance in plants. In addition, they are a key element in explaining some food properties, such as flavour, bitterness, astringency, aroma and colour.
 
Los polifenoles son un grupo muy importante de productos naturales debido a su ubicuidad en el reino vegetal y su interés para explicar muchas de las propiedades de los alimentos, tales como el amargor, la astringencia, el aroma y el color, además de sus muchos efectos beneficiosos para la salud humana, debidos sobre todo a su gran potencial antioxidante.
 
Palabras clave: LIQUID CHROMATOGRAPHY , MASS SPECTROMETRY , PHENOLIC COMPOUNDS , FRUITS , VEGETABLES , NATURAL PRODUCTS , WINE , APPLE , CIDER , FRUIT JUICES , HONEY
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info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/184259
URL: https://www.ehu.eus/documents/19559/1461144/JORNADAS_2020_defi.pdf/b3f56898-2e28
Colecciones
Eventos (IIPROSAM)
Eventos de INSTITUTO DE INVESTIGACIONES EN PRODUCCION, SANIDAD Y AMBIENTE
Citación
Natural products in food, beverages and plants; Zientzia eta Teknologia Fakultateko VII. Ikerkuntza Jardunaldiak; VII Jornadas de Investigación de la Facultad de Ciencia y Tecnología; España; 2020; 102-103
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