Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.author
Gallo, Blanca
dc.contributor.author
Berrueta, Luis Ángel
dc.contributor.author
Sasía Arriba, Andrea
dc.contributor.author
Asensio Regalado, Carlos
dc.contributor.author
Alonso Salces, Rosa Maria

dc.date.available
2023-01-11T12:08:28Z
dc.date.issued
2020
dc.identifier.citation
Natural products in food, beverages and plants; Zientzia eta Teknologia Fakultateko VII. Ikerkuntza Jardunaldiak; VII Jornadas de Investigación de la Facultad de Ciencia y Tecnología; España; 2020; 102-103
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184259
dc.description.abstract
The chemical analysis of food and beverages has a huge interest in food science in order to develop deep knowledge of natural products, which can lead to an improvement of nutritional quality and manufacturing methods, as well as the detection of geographical origins, bad practices, adulterations and frauds.Polyphenols are a relevant group of natural products which are widely found in the Plant Kingdom. Due to their antioxidant, antimicrobial and antiparasitic properties these compounds have attracted attention for their many benefits for human health (e.g. cardiovascular diseases, cancer...), and have also been associated with the development of biotic resistance in plants. In addition, they are a key element in explaining some food properties, such as flavour, bitterness, astringency, aroma and colour.
dc.description.abstract
Los polifenoles son un grupo muy importante de productos naturales debido a su ubicuidad en el reino vegetal y su interés para explicar muchas de las propiedades de los alimentos, tales como el amargor, la astringencia, el aroma y el color, además de sus muchos efectos beneficiosos para la salud humana, debidos sobre todo a su gran potencial antioxidante.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universidad del País Vasco
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
LIQUID CHROMATOGRAPHY
dc.subject
MASS SPECTROMETRY
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS
dc.subject
FRUITS
dc.subject
VEGETABLES
dc.subject
NATURAL PRODUCTS
dc.subject
WINE
dc.subject
APPLE
dc.subject
CIDER
dc.subject
FRUIT JUICES
dc.subject
HONEY
dc.subject.classification
Química Analítica

dc.subject.classification
Ciencias Químicas

dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS

dc.title
Natural products in food, beverages and plants
dc.title
Productos Naturales en alimentos, bebidas y plantas
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia
dc.date.updated
2022-08-22T18:28:41Z
dc.journal.pagination
102-103
dc.journal.pais
España

dc.journal.ciudad
Leioa
dc.description.fil
Fil: Gallo, Blanca. Universidad del País Vasco; España
dc.description.fil
Fil: Berrueta, Luis Ángel. Universidad del País Vasco; España
dc.description.fil
Fil: Sasía Arriba, Andrea. Universidad del País Vasco; España
dc.description.fil
Fil: Asensio Regalado, Carlos. Universidad del País Vasco; España
dc.description.fil
Fil: Alonso Salces, Rosa Maria. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.ehu.eus/documents/19559/1461144/JORNADAS_2020_defi.pdf/b3f56898-2e28-2b0f-e5bd-10b9cd2ae533?t=1601452919217
dc.conicet.rol
Autor

dc.conicet.rol
Autor

dc.conicet.rol
Autor

dc.conicet.rol
Autor

dc.conicet.rol
Autor

dc.coverage
Nacional
dc.type.subtype
Jornada
dc.description.nombreEvento
Zientzia eta Teknologia Fakultateko VII. Ikerkuntza Jardunaldiak; VII Jornadas de Investigación de la Facultad de Ciencia y Tecnología
dc.date.evento
2020-09-30
dc.description.paisEvento
España

dc.type.publicacion
Book
dc.description.institucionOrganizadora
Universidad del País Vasco
dc.description.institucionOrganizadora
Euskal Herriko Unibertsitatea
dc.source.libro
Klima-aldaketa: Cambio Climático
dc.date.eventoHasta
2020-10-07
dc.type
Jornada
Archivos asociados