Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributor.author
Gallo, Blanca  
dc.contributor.author
Berrueta, Luis Ángel  
dc.contributor.author
Sasía Arriba, Andrea  
dc.contributor.author
Asensio Regalado, Carlos  
dc.contributor.author
Alonso Salces, Rosa Maria  
dc.date.available
2023-01-11T12:08:28Z  
dc.date.issued
2020  
dc.identifier.citation
Natural products in food, beverages and plants; Zientzia eta Teknologia Fakultateko VII. Ikerkuntza Jardunaldiak; VII Jornadas de Investigación de la Facultad de Ciencia y Tecnología; España; 2020; 102-103  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/184259  
dc.description.abstract
The chemical analysis of food and beverages has a huge interest in food science in order to develop deep knowledge of natural products, which can lead to an improvement of nutritional quality and manufacturing methods, as well as the detection of geographical origins, bad practices, adulterations and frauds.Polyphenols are a relevant group of natural products which are widely found in the Plant Kingdom. Due to their antioxidant, antimicrobial and antiparasitic properties these compounds have attracted attention for their many benefits for human health (e.g. cardiovascular diseases, cancer...), and have also been associated with the development of biotic resistance in plants. In addition, they are a key element in explaining some food properties, such as flavour, bitterness, astringency, aroma and colour.  
dc.description.abstract
Los polifenoles son un grupo muy importante de productos naturales debido a su ubicuidad en el reino vegetal y su interés para explicar muchas de las propiedades de los alimentos, tales como el amargor, la astringencia, el aroma y el color, además de sus muchos efectos beneficiosos para la salud humana, debidos sobre todo a su gran potencial antioxidante.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
Universidad del País Vasco  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
LIQUID CHROMATOGRAPHY  
dc.subject
MASS SPECTROMETRY  
dc.subject
PHENOLIC COMPOUNDS  
dc.subject
FRUITS  
dc.subject
VEGETABLES  
dc.subject
NATURAL PRODUCTS  
dc.subject
WINE  
dc.subject
APPLE  
dc.subject
CIDER  
dc.subject
FRUIT JUICES  
dc.subject
HONEY  
dc.subject.classification
Química Analítica  
dc.subject.classification
Ciencias Químicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Natural products in food, beverages and plants  
dc.title
Productos Naturales en alimentos, bebidas y plantas  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.type
info:eu-repo/semantics/conferenceObject  
dc.type
info:ar-repo/semantics/documento de conferencia  
dc.date.updated
2022-08-22T18:28:41Z  
dc.journal.pagination
102-103  
dc.journal.pais
España  
dc.journal.ciudad
Leioa  
dc.description.fil
Fil: Gallo, Blanca. Universidad del País Vasco; España  
dc.description.fil
Fil: Berrueta, Luis Ángel. Universidad del País Vasco; España  
dc.description.fil
Fil: Sasía Arriba, Andrea. Universidad del País Vasco; España  
dc.description.fil
Fil: Asensio Regalado, Carlos. Universidad del País Vasco; España  
dc.description.fil
Fil: Alonso Salces, Rosa Maria. Universidad Nacional de Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente - Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Producción, Sanidad y Ambiente; Argentina  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.ehu.eus/documents/19559/1461144/JORNADAS_2020_defi.pdf/b3f56898-2e28-2b0f-e5bd-10b9cd2ae533?t=1601452919217  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.conicet.rol
Autor  
dc.coverage
Nacional  
dc.type.subtype
Jornada  
dc.description.nombreEvento
Zientzia eta Teknologia Fakultateko VII. Ikerkuntza Jardunaldiak; VII Jornadas de Investigación de la Facultad de Ciencia y Tecnología  
dc.date.evento
2020-09-30  
dc.description.paisEvento
España  
dc.type.publicacion
Book  
dc.description.institucionOrganizadora
Universidad del País Vasco  
dc.description.institucionOrganizadora
Euskal Herriko Unibertsitatea  
dc.source.libro
Klima-aldaketa: Cambio Climático  
dc.date.eventoHasta
2020-10-07  
dc.type
Jornada