Repositorio Institucional
Repositorio Institucional
CONICET Digital
  • Inicio
  • EXPLORAR
    • AUTORES
    • DISCIPLINAS
    • COMUNIDADES
  • Estadísticas
  • Novedades
    • Noticias
    • Boletines
  • Ayuda
    • General
    • Datos de investigación
  • Acerca de
    • CONICET Digital
    • Equipo
    • Red Federal
  • Contacto
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
  • INFORMACIÓN GENERAL
  • RESUMEN
  • ESTADISTICAS
 
Artículo

Genetic, physiological, and industrial aspects of the fructophilic non-saccharomyces yeast species, starmerella bacillaris

Raymond Eder, María LauraIcon ; Rosa, Alberto LuisIcon
Fecha de publicación: 06/2021
Editorial: MDPI AG
Revista: Fermentation
e-ISSN: 2311-5637
Idioma: Inglés
Tipo de recurso: Artículo publicado
Clasificación temática:
Biología Celular, Microbiología

Resumen

Starmerella bacillaris (synonym Candida zemplinina) is a non-Saccharomyces yeast species, frequently found in enological ecosystems. Peculiar aspects of the genetics and metabolism of this yeast species, as well as potential industrial applications of isolated indigenous S. bacillaris strains worldwide, have recently been explored. In this review, we summarize relevant observations from studies conducted on standard laboratory and indigenous isolated S. bacillaris strains.
Palabras clave: CANDIDA ZEMPLININA , FERMENTATION , GRAPE MUST , NON-SACCHAROMYCES , STARMERELLA BACILLARIS , WINE , YEAST
Ver el registro completo
 
Archivos asociados
Thumbnail
 
Tamaño: 1.527Mb
Formato: PDF
.
Descargar
Licencia
info:eu-repo/semantics/openAccess Excepto donde se diga explícitamente, este item se publica bajo la siguiente descripción: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Unported (CC BY-NC-SA 2.5)
Identificadores
URI: http://hdl.handle.net/11336/182788
URL: https://www.mdpi.com/2311-5637/7/2/87
DOI: http://dx.doi.org/10.3390/fermentation7020087
Colecciones
Articulos(IRNASUS)
Articulos de INSTITUTO DE INVESTIGACIONES EN RECURSOS NATURALES Y SUSTENTABILIDAD JOSE SANCHEZ LABRADOR S.J.
Citación
Raymond Eder, María Laura; Rosa, Alberto Luis; Genetic, physiological, and industrial aspects of the fructophilic non-saccharomyces yeast species, starmerella bacillaris; MDPI AG; Fermentation; 7; 2; 6-2021; 1-15
Compartir
Altmétricas
 

Enviar por e-mail
Separar cada destinatario (hasta 5) con punto y coma.
  • Facebook
  • X Conicet Digital
  • Instagram
  • YouTube
  • Sound Cloud
  • LinkedIn

Los contenidos del CONICET están licenciados bajo Creative Commons Reconocimiento 2.5 Argentina License

https://www.conicet.gov.ar/ - CONICET

Inicio

Explorar

  • Autores
  • Disciplinas
  • Comunidades

Estadísticas

Novedades

  • Noticias
  • Boletines

Ayuda

Acerca de

  • CONICET Digital
  • Equipo
  • Red Federal

Contacto

Godoy Cruz 2290 (C1425FQB) CABA – República Argentina – Tel: +5411 4899-5400 repositorio@conicet.gov.ar
TÉRMINOS Y CONDICIONES