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dc.contributor.author
Raymond Eder, María Laura  
dc.contributor.author
Rosa, Alberto Luis  
dc.date.available
2022-12-29T12:30:43Z  
dc.date.issued
2021-06  
dc.identifier.citation
Raymond Eder, María Laura; Rosa, Alberto Luis; Genetic, physiological, and industrial aspects of the fructophilic non-saccharomyces yeast species, starmerella bacillaris; MDPI AG; Fermentation; 7; 2; 6-2021; 1-15  
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/182788  
dc.description.abstract
Starmerella bacillaris (synonym Candida zemplinina) is a non-Saccharomyces yeast species, frequently found in enological ecosystems. Peculiar aspects of the genetics and metabolism of this yeast species, as well as potential industrial applications of isolated indigenous S. bacillaris strains worldwide, have recently been explored. In this review, we summarize relevant observations from studies conducted on standard laboratory and indigenous isolated S. bacillaris strains.  
dc.format
application/pdf  
dc.language.iso
eng  
dc.publisher
MDPI AG  
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess  
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/  
dc.subject
CANDIDA ZEMPLININA  
dc.subject
FERMENTATION  
dc.subject
GRAPE MUST  
dc.subject
NON-SACCHAROMYCES  
dc.subject
STARMERELLA BACILLARIS  
dc.subject
WINE  
dc.subject
YEAST  
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología  
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas  
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS  
dc.title
Genetic, physiological, and industrial aspects of the fructophilic non-saccharomyces yeast species, starmerella bacillaris  
dc.type
info:eu-repo/semantics/article  
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo  
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion  
dc.date.updated
2022-09-21T12:43:20Z  
dc.identifier.eissn
2311-5637  
dc.journal.volume
7  
dc.journal.number
2  
dc.journal.pagination
1-15  
dc.journal.pais
Suiza  
dc.journal.ciudad
Basel  
dc.description.fil
Fil: Raymond Eder, María Laura. Universidad Católica de Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J.; Argentina  
dc.description.fil
Fil: Rosa, Alberto Luis. Universidad Católica de Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J.; Argentina  
dc.journal.title
Fermentation  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2311-5637/7/2/87  
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/fermentation7020087