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dc.contributor.author
Raymond Eder, María Laura
dc.contributor.author
Rosa, Alberto Luis
dc.date.available
2022-12-29T12:30:43Z
dc.date.issued
2021-06
dc.identifier.citation
Raymond Eder, María Laura; Rosa, Alberto Luis; Genetic, physiological, and industrial aspects of the fructophilic non-saccharomyces yeast species, starmerella bacillaris; MDPI AG; Fermentation; 7; 2; 6-2021; 1-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/11336/182788
dc.description.abstract
Starmerella bacillaris (synonym Candida zemplinina) is a non-Saccharomyces yeast species, frequently found in enological ecosystems. Peculiar aspects of the genetics and metabolism of this yeast species, as well as potential industrial applications of isolated indigenous S. bacillaris strains worldwide, have recently been explored. In this review, we summarize relevant observations from studies conducted on standard laboratory and indigenous isolated S. bacillaris strains.
dc.format
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
MDPI AG
dc.rights
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/
dc.subject
CANDIDA ZEMPLININA
dc.subject
FERMENTATION
dc.subject
GRAPE MUST
dc.subject
NON-SACCHAROMYCES
dc.subject
STARMERELLA BACILLARIS
dc.subject
WINE
dc.subject
YEAST
dc.subject.classification
Biología Celular, Microbiología
dc.subject.classification
Ciencias Biológicas
dc.subject.classification
CIENCIAS NATURALES Y EXACTAS
dc.title
Genetic, physiological, and industrial aspects of the fructophilic non-saccharomyces yeast species, starmerella bacillaris
dc.type
info:eu-repo/semantics/article
dc.type
info:ar-repo/semantics/artículo
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2022-09-21T12:43:20Z
dc.identifier.eissn
2311-5637
dc.journal.volume
7
dc.journal.number
2
dc.journal.pagination
1-15
dc.journal.pais
Suiza
dc.journal.ciudad
Basel
dc.description.fil
Fil: Raymond Eder, María Laura. Universidad Católica de Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J.; Argentina
dc.description.fil
Fil: Rosa, Alberto Luis. Universidad Católica de Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Córdoba. Instituto de Investigaciones en Recursos Naturales y Sustentabilidad José Sanchez Labrador S. J.; Argentina
dc.journal.title
Fermentation
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://www.mdpi.com/2311-5637/7/2/87
dc.relation.alternativeid
info:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.3390/fermentation7020087
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