Artículo
Caracterización de productos co-cristalizados de sacarosa mediante Rayos X y DSC
Fecha de publicación:
03/2009
Editorial:
Instituto de Investigaciones para la Industria Alimenticia
Revista:
Ciencia y Tecnología de Alimentos
ISSN:
0864-4497
Idioma:
Español
Tipo de recurso:
Artículo publicado
Clasificación temática:
Resumen
The objective of the work was to characterize through X-rays, differential scanning calorimetry (DSC) and scanning electron microscopy (SEM), co-crystallized products within a sucrose matrix. These products contained mineral salts, ca1ciumlactate, magnesium suIphate and a lyophilized yerba mate extract (Ilex paraguariensis). The studied techniques allowed comparing the structure ofthe different products and the hydration state of the salts after the process. The co-crystallized products showed the basic crystalline structure of control sample of sucrose. In the case of the minerals, dehydration was not totally accomplished since different salt hydrate structures were detected.
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Citación
Deladino, Lorena; Navarro, Alba Sofia del Rosario; Martino, Miriam Nora; Caracterización de productos co-cristalizados de sacarosa mediante Rayos X y DSC; Instituto de Investigaciones para la Industria Alimenticia; Ciencia y Tecnología de Alimentos; 19; 3; 3-2009; 59-63
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